Fr.C28: Püügirajoonis

11. juuni, 1996, kell 2215, teisipäev

Laeval võeti käiku vähemaks, me olevat jõudnud püügipiirkonda. Homme-ülehomme peaks kalalaevad meie juurde ilmuma. Ilmselt läheb tigedaks tööks. Oleks jah aeg juba raha teenima hakata.

Värvisime päästepaatisid, palju sai lihtsalt plätserdatud. Laev tõstepoomide trossisid sai määritud mingi grafiidi- ja tavotiseguga. Hirmus mäkerdamine. Algul püüdsime küll nii, et vaid kindad oleks mäditud, aga pärast olid koos nii me riided kui ka laevatekk me ümber.

Black Jackis on mul viimasel ajal vedama hakanud. Kuigi kaotasin täna 150 tikku, olen “rikkamatele” kanna peale astumas

by Dan

Teised on tööl. Ainult mina “puhkan” kajutis, jalad villis. Eile vajati kahte meest trümmi kaste tassima. Mina ja Ütu siis sattusime kuidagi nendeks meesteks. Temperatuur oli all trümmis -28 kraadi. Puhvaikad ja vildid otsiti meile riieteks. Mina sain omale kaks numbrit väiksemad vildid jalga, mis tekitasid pika peale ka villid. Selle töö eest lubati meile juba raha maksta. Oli ka aeg. Eile tassisime 20 tonni kala.

Eile ostsin Mairoldilt 4 paki tikkude eest terve paki sihvkasid. Väga hea äri, kuna mõne aja pärast olid need tikud mul juba tagasi võidetud Black Jack’is.

Mairold

meremees ja sulesepp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.