19. mail Lili Marleen Saaremaa sadamas

Kuigi Saaremaa sadam ei ole veel päris valmis, külastab seda reedel juba esimene laev – Lili Marleen. Hakkasin otsima infot laeva ja kruiisi kohta ja ega seda nii kerge leida ei olnudki. Kuna Merevaigukruiisi üks sadamatest on Warnemünde, siis tekkis huvi, kas saaks Saaremaalt laeva astuda ja Saksamaale põrutada?

Turismitööstus ootab lõbusõidureise: AS Tallinna Sadam turundusosakonna juhataja Tiina Liitmäe selgitas, et 19. maist kuni septembrikuuni teevad Saaremaa sadamasse kokku 11 reisi kaks laeva, Lili Marleen ja Hansa Arctic. See on kindel ja lepingud sõlmitud.

Merevaigureis 

Kui on soov laevakorstnal oleva neiu pilti lähemalt silmitseda, siis näeb seda Holiday-Kreuzfahrteni kodulehelt.

Laeva andmed: esimene nimi oli Cunard Countess, aastast 2005 Lili Marleen, pikkus 164m, laius 23m, süvis 6,5m, kruiisikiirus 16 sõlme, maksimumkiirus 21,5 sõlme, ehitaja Burmeister & Wein (Kopenhagen), ehitusaasta 1975, Kodusadam Madeira (Portugal). Laeval on 320 meeskonnaliiget 800 reisija teenindamiseks.

Aga mis puutub Saksamaale reisimisse – siis kohad on kõik juba täis…

Mairold

meremees ja sulesepp

3 thoughts to “19. mail Lili Marleen Saaremaa sadamas”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.