Nõval reostust koristamas

27. aprillil, neljapäeval käisid Eesti Mereakadeemia üliõpilased Nõva maastikukaitsealal vabatahtlikena abiks reostuse likvideerimisel. Osalejaid oli vähe, kuna informatsioon ürituse toimumise kohta jõudis inimesteni liiga hilja ning tegemist oli tööpäevaga, see ei saanud siiski takistuseks.

Rand oli õnneks juba enne suhteliselt puhas ning peale meie tegevust muutus sealne olukord veelgi paremaks. Nii see peakski jääma kui tormiga midagi uut randa ei tule.

Meie tööks oli ranna puhastamine õlilaikudest ning surnud lindudest, keda oli kokku umbes kümmekond. Kõige rohkem leidus õli sadama lähedal ja seda peamiselt adruga segamini, mujal olid umbes näpuotsa suurused õlitükikesed mida oli igavesti tore mööda mereranda taga ajada. Seltskond oli tore, lisaks paarile mereka inimesele “metsavennad” Virumaalt. Kõik olid sõbralikud ja mingit ülemäärat rabelemist polnud. Ilm oli samuti ilus nautimaks mereõhku ja päikest. Kasulik oli värskes õhus söömine. Hea oli lihtsalt olla seal rannas, meeldivas seltskonnas ja õhus, kus aju saab puhata ega pea mõtlema mingitele argielu tüütustele.

Soovitame kõigil sinna puhkama minna, liivarannad on fantastilised ja meri läheb ruttu sügavaks ja sealsed veed pidavat hästi ka surfamiseks sobima..

Mari-Liis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.