Tanker Orion uppus

28. märtsil uppus Mexico lahes Yucatani poolsaare lähedal, 190 miili Puerto Progreso sadamast, Empresa Naval Mexicana väike tanker Orion. Viis meeskonna liiget pääses, kolm on kadunud. Õnnetuse asjaolusid veel selgunud ei ole.

Mehhiko tanker vedas 950 tonni raskekütust, aga laevaomanik kinnitab, et mingit kütuseleket ei toimu. Nende info kohaselt on tanker hermeetiliselt suletud ja sellises sügavuses ja temperatuuride juures kütus muutub pooltahkeks ja ei tungi välja. Tankeri olukorda inspekteeritakse ja jälgitakse veepinda, et leke varakult avastada.

Kui tankeritel on selline süsteem, et vee alla vajudes, kas rõhu mõjul või muul viisil ventilatsiooniavad suleb, siis võib-olla tõepoolest ei leki sealt midagi. Minuteada ventilatsiooni- ja ülevooluavad automaatselt ei sulgu, aga äkki olen ajast maha jäänud. Uudis pakkus seepärast huvi, et meilgi kuulutati peale Runner-4 uppumist, et kütus tankidest niisama välja ei voola.

Aga nagu ma varemgi öelnud, selliseid asju juhtub maailmas lausa iga nädal. Lausa kuritegelik, et Eesti valitsus varem sellele ei mõelnud, et meiegi oleme maailma osa.

Mairold

meremees ja sulesepp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.