EPL: Pärispea poolsaare juures avastati reostus

Runner-4 uppumise ja uurimise kohta tuleb nii palju uudiseid, et kõiki ei jõuagi siin kajastada. Aga EPLi vahendusel tuli paar huvitavat märkust, mis on asjakohased kah muude teemadega seoses:

TALLINN, 11. märts (EPLO) – Laupäeval avastas Merikarhu pardalt keskkonnakaitseinspektorit Tallinnasse transportinud piirivalvekopteri meeskond Pärispea poolsaare lähistel uue reostuslaigu.

Hea töö, kuigi transporditi inspektorit õnnetuspaigalt ära, siis ei “lennatud tühja” vaid hoiti seadmed töös.

Avastatud kilomeetripikkune reostuseriba asub 2,5 miili (4,6 kilomeetri) kaugusel Pärispea poolsaare tipust loodes. Reostus asub jääseguses vees, mis on hiljuti lumekatte alt vabanenud.

Loode-Eestis on tõenäoliselt päris pikk ja kole kevad kui see kõik lõpuks jää alt välja tuleb ja randa jõuab :(

Reostusega kaetud piirkonnast leiti ka kaks päästeparve ja üks päästepaat, lisaks üks laevapoi.

Ma ei mäleta, et enne oleks juttu olnud lahtilastud päästeparvedest. Juhul kui need on Runner-4 omad, siis miks seda mainitud pole või neid juba seal kohapeal kokku ei korjatud – laevu oli ju hulgim seal.

Teave avastatud reostuse kohta on edastatud keskkonnainspektsioonile, päästeametile ja siseministrile.

Tundub et vigadest ikkagi õpitakse, kogu info saadetakse nüüd igalepoole, igaks juhuks. Parem kui Suur Infosulg mida kogesime just mõnda aega tagasi.

2 thoughts to “EPL: Pärispea poolsaare juures avastati reostus”

  1. Päästeparvede konteinerid vabanevad vee all laeva korpusest, olles veel liiniga/nööriga kinni. Kui liin laeva vajudes pingule tõmbab, avaneb päästeparv. Lõpuks katkeb ka liin ise. Seepärast päästeparved vee peal ujuvadki. Paatidega on nii, et kui neid ei kasutata, siis lähevad koos laevaga…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.