Lõpetas uus lend tüürimehi

Tere jälle kõigile Mereblogi lugejatele!

Nagu pealkirjast järeldada võite, on Mereakadeemia lõpetamisega läbinud ühe tähtsa eluetapi paljud noored mehed ja naised. Seoses sellega palusin EMA II kursuse tüürimehel Ehal panna kirja mõningad oma tähelepanekud lõpuaktuse kohta. Kahjuks ei õnnestu mul hetkel kirjutisele pilte lisada, kuid esimesel võimalusel parandan selle vea ning lisan artiklile ka lingi piltide asukohaga.

Tänan tähelepanu eest,

Elerin

Nüüd aga annan sõna Ehale:

7. aprillil toimus Mustpeade majas Eesti Mereakadeemia 11 lennu lõpuaktus.
Mustpeade maja, oma ajaloolise atmosfääriga, oli väga hea leid, kuid siiski jäid silma mitmed probleemid – aktuse osalistele ja nende külalistele tekitas peavalu parkimiskohtade vähesus või pigem nende puudumine, sest tegu oli siiski Vanalinna tsooniga.

Enne kella 16 oli saal paksult rahvast täis valgunud – taaskord üks mõtlemata jäänud probleem korraldajate poolt. Nii pididki paljud külalised seisma seinte ääres, hilinejad ka koridoris, ja ootama oma võimalust lõpetajaid õnnitleda. Ka tegi mitmete lõpetanute lähedased kurvaks see, et uhiuusi tüürimehi nägid aktusel vaid esiridades või rõdul istujad. Kümnetel ei tulnudki võimalust silmata oma lõpetajat teiste vahel.

Noorte laevaohvitseride sisenemisel jäi silma rivi korrapäratus – alguses tuldi paaridena, kuid mida lõpu poole, seda rohkem kadus ära rivikord. Kas nii kiiresti ununebki mitu aastat koolis rivis seismist?

Avakõnega alustas Eesti Mereakadeemia rektori kohusetäitja professor Peeter Järvelaid. Järgnes Tallinna linnapea Jüri Ratase kõne. Hr Jüri Lemberi esinemine oli traditsiooniliselt särav. Tema seatud taset säilitasid nii laevandusteaduskonna dekaan kapten Rein Raudsalu kui ka muheda huumoriga kapten Ilmar Noor. Ka lõpetajate kõne oli bravuurikas ja tekitas saalis palju häid emotsioone.

Pisut peale kella 17 väljusid saalist terve uus põlvkond tüürimehi, süled lilli täis ja peas kumisemas tuhandeid häid soove, et tuul ikka purjedesse puhuks – suundumas oma viimasele peole, kus nad terve kursusega koos said olla. Võib juhtuda, et järgmine kord kohtuvad nad juba Lõunaristi all…

Muudetud: 13.04.06 @ 12.30, @ 18.30

5 thoughts to “Lõpetas uus lend tüürimehi”

 1. Natuke kurb, et mereakadeemias jamasid ürituste ümber, mis iga-aastased või traditsioonilised. Peaks juba õpipoisi aeg ümber olema. Kuigi tundub, et probleem on laiem, kui konkreetses ürituses. Kahju, et jätkuvalt on probleeme, mis imbuvad koduseinte vahelt avalikkusesse.
  Tegelt usun, et sündmus oli kadettide enda jaoks toredam, kui siit lugedes. Rahvast on lõpetamistel alati palju, ka Tallinna Ülikooli ja TTÜ lõpuaktustel on pool publikut koridorides. Küsimus: Kas Luise aula on remondis, et seal üritust ei toimunud?

 2. tegelikult olid lõpetajad need, kelle jaoks asi kõige hullem oli.
  Mida öelda oma perekonnale, kui nädal enne teatavat lõpetamist pole veel selge, kus aktus toimub?
  ka lõpusõrmused jäid kätte saamata… lubati kunagi hiljem see asi korda ajada…

  mereharidus peaks kogu Eesti asi olema!

 3. vähemalt sai minema lõpuks.
  Kui paberid korda saab, on kogu see 6a jama seljataga ja võib julgelt kaduda.

  laevafirma esindaja? ei, linnapea oli kohal.
  Kui paljud saavad öelda, et on linnapea kätt surunud!?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.