Plahvatus Kaliningradis

Interfaxi uudise järgi toimus eile Kaliningradi sadamas Yantari laevatehase osas plahvatus ühel kütusepargasel, mille tagajärjel tekkis tulekahju. ITAR-TASS-i info järgi on tulekahju lokaliseeritud peale seitsmetunnist kustutamist.

ITAR-TASS: It took fire fighters almost seven hours to liquidate the powerful fire that started on Wednesday evening. Fifteen fire engines, four fire fighting boats, two tugboats and other equipment were engaged in the operation. A total of 100 people participated in the extinguishing operation. Almost the whole vessel was in flames. It had 200 tonnes of fuel oil and 200 tonnes of diesel fuel in its tanks.

Kolm meeskonnaliiget ja üks tuletõrjuja said põletada, kaks meeskonnaliiget viidi vigastustega haiglasse, nende elud ei olevat ohus.
Arvatavalt sai tulekahju alguse kütuse ümberpumpamisel (saan aru, et laevasisene operatsioon – Mairold), kui kütus mingil põhjusel plahvatas, kattes leekidega umbes tuhande ruutmeetrise sadamaala. Plahvatust oli kuulda kogu Kaliningradi oblastis ja ka Leedu ja Poola piiri taha.

Pargasel oli 400 tonni raskekütust, 200 tonni diislikütust ja sama kogus õli. Tõsist leket ei ole avastatud, kuid veepind on kergelt õline. Info järgi on ka õlikorjelaevad ja –tehnika juba kohal.

Mairold

meremees ja sulesepp

One thought to “Plahvatus Kaliningradis”

  1. Esialgsetel andmetel toimus plahvatus Vene kütusepargasel Jivanna, teistel andmetel m/v Dzholani. Paljud uudisteagentuurid kirjutavad küll tankerist, kuid ma nimetan esialgu pargaseks (loe kütuse koguseid).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.