Mida sööb opossum pühapäeva hommikuti? – m/v Alblasgracht

Jutt, et meremehed käivad merel ainult puhkamas (oma naisest, tüütutest sugulastest ning maksudest), on puha vale. Seda tõendab ka järjekordne lugu III tüürimehelt Spliethoffi laevalt ALBLASGRCHT.

Kysimus: Mida s88b OPOSSUM pyhap2eva hommikuti? Vastuse leiad kirja l6pust.

Naljakas vahepala. Kuna kaubaks on sibulad suurtes kastides ning “bibgag’ides” trymmis ja “tweendeck’il” ning sibulakastid 73’s konteineris peatekil, siis peame mina, 3. tyyrimees, ning 2. tyyrimees v6tma iga p2ev trymmist ning “tweendeckilt” teatud kindlatest kohtadest temperatuuri n2idud. Paigutasime kokku 7 digitermomeetrit, mis n2itavad samas ka 6huniiskust, seega pole vaja hygromeetrit keerutada ei trymmis ega “tweendeckil”, mis kergendab meie igap2evast “kohustust”. Mina pean m66tmas k2ima igal hommikul kell 0800, 2. tyyr kell 1600 (mis on hygromeeter, vt Eesti N6ukogude Enstyklopeediast v6i surfa “netis”). Seda protseduuri, nimetame seda edaspidi siis nii, oleme k2inud tegemas alates 04.03. ehk Taurangast (Uus-Meremaa) alates, kui laadisime selle kauba. Lihtne arvutus ytleb, et protseduuri oleme teinud juba 61 korda (vahepeal oleme ka kella keeranud 24 tunni v6rra tagasi). Siiamaani, kuni eilse p2evani, ei m2rganud trymmis midagi kahtlast, nagu ytlesin kuni eilse p2evani:)

Eile l2ks 2. tyyr temp. andmeid v6tma ja kohtas opossumit, kes istus sibulate otsas ja vahtis talle otsa oma punnis silmadega. V2lja n2eb umbes nagu kass, aga pisut suurem, karvase puhevil sabaga ja natuke imeliku ninaga. Opossum on Uus-Meremaa loom. Elukas on reisinud meiega juba 4 n2dalat. Ja sattus meie laeva Uus-Meremaal koos sibulalaadungiga.

Tuleb v2lja, et on v2ga julge ka. Hommikul olin mina trymmi v88ripoolses osas, opossum aga oli jalutanud ahtripoolsesse otsa. V88ripoole tagasi tulles n2gin, et opossum oli roninud sibulate pealt jalgteele (see tee on spets. meile ehitatud, et saaksime m88da seda liikuda ahtrist v88ri ja tagasi) ja jalutas minu poole, mitte ei kartnud isegi. Tekkis vastupidine olukord, mina hakkasin teda kartma:D, kiiruga tulin sellelt jalgteelt k6rvale ja suundusin tyyrpoordipoolse v2ljap22su poole, sest kes teab, kui n2ljane see elukas olla v6ib v6i mis haigus kannab… Ei kartnud ka, kui tema poole taskulambiga n2itasin, n2itas mulle vaid oma suuri punaseid silmi.

Tegelikult mina elukat ei huvitanudki, kiiruga jalutas too oma koju, aadressile “bigbags”.

Nyyd on olukord, et mis me opossumiga peale hakkame. Kindlasti viin talle vett sinna. Ylemus juba arvas, et saadab officisse telexi, et nood siis Amsterdami loomaaiaga ning veterinaaridega yhendust v6taksid. V6ibolla saab Amsterdami loomaaed omale uue eluka.

Nimem6tted olid meil ka juba, 2 tyyriga m6tlesime nimetada teda meie otsese ylemuse j2rgi ehk alfa, romeo, november, oscar- loe siis v2lja mis ta nimi on;). Aga ylemus arvas naljap2rast, et kui loom on opossum, siis nimi v6iks olla opussy or smth. See muidugi nali:D. Eks 2 n2dalat n2itab nyyd, kuidas loomake vastu peab, kahju tast kohe. L2hen teen tast ka pilte.

Aga mida s88b siis opossum pyhap2eva hommikuti?

SIBULAT loomulikult :)

Timo, Kariibi merelt

Kuna laevas internetti pole ning loomade kohta vaevalt entsüklopeediaid leidub, siis:

PS! Dan, vaata j2rgi, mida see loom armastab syya peale sibula ja kirjuta mulle.

6 thoughts to “Mida sööb opossum pühapäeva hommikuti? – m/v Alblasgracht”

 1. Opossumiuudised öisel ajal teevad tuju ikka väga heaks!
  Aitäh :)

  Võiks meile ühikasse ka ju ühe võtta – natu suurem kassist, puhevil saba ja imeliku ninaga.
  Piltidelt olen näind ka – ikka väga armas :)

  Huvitav, kuidas Niina reageeriks? (kes Mereakadeemia ühikat teab, teab ka kes on Niina)

  Ja Dan – räägi meile ka, mida opossum sööb?

 2. ps.
  ettevaatust – emane opossum võib sünnitada kuni 20 poega (soovitaks ta kõhtu jälgida)…
  Samas – meile räägiti juba esimesel kursusel, et tüürimees on laevas kõik torulukksepast günekoloogini.

  ja vahepeal uurisin netist pilte ka – opossumil on ikka vahvalt kuri nägu peas ju!

  http://en.wikipedia.org/wiki/Opossum

 3. Tervitus Timole! Eks maailmameresid kündes näeb igasugu asju. Meil siin päris tore lugeda lõbusatest vahejuhtumitest laeva pardal, eks endalgi on igatsorti naljakaid ja halenaljakaid asju juhtunud. Aga opossumile võib nimeks panna ka lihtsalt Jänes :)
  Ootame huviga järgmisi kirju!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.