Parema elu otsijad leiavad märja haua

Tuhanded aafriklased jätavad aastas oma kodu maha ning suunduvad põhja poole, Euroopasse, et leida parem elu ja töö. Ühed üritavad ennast smugeldada kaubalaeva poole, mis suundub kas siis Euroopasse või Ameerikasse, teised jälle võtavad ette merereisi Põhja-Aafrikast Euroopasse. Tavaliselt kipuvad veesõiduvahendid olema paadid, kaatrid, väikesed laevukesed, mis ei taha mitte kõige veekindlamad olla. Siis pole ka imestada, kui sajad ja sajad üritajad leiavad ümberasumise käigus märja haua. Paljud õnnetused jäävad ka teadmata, kuna teekond võetakse ette tavaliselt pimeduse varjus.

CNN annab teada, et nädalavahetusel uppus kaks laeva, mille käigus kaotas elu 40 inimest. Õnnetus juhtus Lääne-Aafrika ranniku lähedal. Põgenikud olid pärit vaestest Aafrika riikidest nagu Mali, Guinea Bissau ja Gambia ning soov oli pääseda Kanaarisaartele. Samuti soovitakse lahkuda Ivory Coast’st, Nigeeriast ja Mauritaaniast.

Esmaspäeval saatis veel üks laev Mayday kutsungi Mauritaania ranniku lähedalt. Kohale sõitnud Itaalia laev ei leidnud kahjuks enam jälgegi abi vajavast laevast.

The European Union has warned immigration is a “time bomb,” and some officials want a joint Mediterranean security force of marine guards and police officers to combat human trafficking.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.