ETV24: Merikarhu ei pääsenud jääolude tõttu merereostuskohale

Soome piirivalvelaev Merikarhu ei pääsenud raskete jääolude tõttu merereostuskohale Vaindloo saare lähedal.
Merikarhu pöördus teisipäeva hilisõhtul tagas, ütles ETV24-le keskkonnainspektsiooni nõunik Leili Tuul.

Piirivalveameti teatel otsustas teisipäeva õhtul Eesti vetesse jõudnud Merikarhu pärast piirkonna vaatlust, et keeruliste jääolude tõttu pole laeva vraki uurimine võimalik, sest jää võib lõhkuda laeva aparatuuri. Kell 23:50 lahkus Merikarhu Eesti vetest.

Piirkonda on kolmapäeval teel Eesti piirivalveamet Valvas, kes jääb sündmuskohas operatsiooni koordinaatoriks. Valvas jõuab merereostuskohale õhtuks.

Esimesel võimalusel suunduvad avastatud reostusest proove võtma keskkonnainspektorid. Kolmapäeval seirab reostuse piirkonda ka Eesti piirivalvelennuk, et kaardistada reostuse ulatust ja avastada võimalikke uusi reostuskoldeid.

Piirivalve on kokku kutsunud töörühma, mille eesmärk on planeerida tegevust avastatud reostuse likvideerimiseks ja võimalike uute reostuskollete ärahoidmiseks. Töörühma kuuluvad piirivalve, veeteede ameti, keskkonnainspektsiooni ja mereinstituudi esindajad.

Piirivalve kopter avastas teisipäeva ennelõunal Vaindloo saare lähedalt merereostuse. Samas piirkonnas uppus ööl vastu esmaspäeva Dominica lipu all sõitnud kaubalaev Runner-4.

Thomas Mell, ETV24

Mairold

meremees ja sulesepp

One thought to “ETV24: Merikarhu ei pääsenud jääolude tõttu merereostuskohale”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.