Raymarine LifeTag – Wireless Man Overboard System

Raymarine on välja töötanud huvitava toote, mis minu arvates võib leida suurt huvi purjetajate, traalimeeste jt. seas, kes viibivad laevatekil ka vihase ilmaga. Samas võivad selle kasutusse võtta ka kaubalaevad. Tihtipeale tekib vajadus minna tormise ilmaga kas ventluuke sulgema, tekilaadungit kontrollima või seda kinnitama.

Kuidas LifeTag töötab? Tööpõhimõte seineb raadiosignaalil, mille katkemisel LifeTag hakkab kuuldavat häält tegema. Tegevusraadius on ligi 32 jalga (ca 10 meetrit). LifeTagi on võimalik ka manuaalselt käivitada vajutades MOB nuppu vähemalt 3 sekundit all.

SeaTalk ühilduvus võimaldab LifeTag’i MOB funktsiooni näha/kasutada ka Raymarine plotterite ekraanidel, ST60 Plus ja ST290 süsteemides.

Raymarine LifeTag booklet (.pdf)

Kui kellelgi on kogemusi LifeTag’i kasutamisega või keegi teab, kuidas see praktikas tegelikult toimib, siis võiks siin kommentaarides välja hõigata.

5 thoughts to “Raymarine LifeTag – Wireless Man Overboard System”

  1. See eeldab LifeTag Base Stationi asetamist vajalikku kohta. Ühte jaama on võimalik lülitada kuni 16 LifeTag’i. Ei ole seni kuulnud ühestki selle süsteemi kasutajast.

  2. Seda seadet muteada alles tutvustati messidel. Imestan ainult, et keegi teine varem ei ole midagi sellist välja toonud. Väga kasulik seade.

  3. PLBs (Personal Locator Beacons) are small radio devices that function similarly to the larger EPIRBs. They are not powerful enough to send a signal to a satellite and initiate a rescue scenario involving planes and boats, as will a proper EPIRB, but they rely on someone equipped with a suitable tracking device knowing that a diver is lost.

    The Sea Marshall divers beacon costs about £170 including VAT. It is small enough to incorporate into a dive jacket, requires no exterior waterproof box and withstands depths of 300 meters. In the event of a surfacing scuba diver being lost, the PLB can be activated. It then transmits a signal which can be picked up by an onboard receiver to allow the crew to organize the recovery of the lost diver or if necessary to call upon the search and rescue (SAR) teams to take over the operation.

    http://www.ukdivers.net/diving/abandoned.htm

    dan ole hea mees, anna mulle ban siit blogist, muidu ma jäängi siinseid komme norima ;) eriti neid viimaseid ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.