Kaldale uhutud. Vol 2

Long Beachi sadamas on homme st. 25.02 veetõus ja nüüd üritatakse laev APL PANAMA võimsamate pukseritega lahti saada. Pühapäevaks peaks teada olema, kuidas seekordne katse õnnestub.

Seni on asjad edenenud vaikselt. Kraanale on täiendavalt kaks juurde toodud, aga nuputatakse, kuidas konteinereid trümmist kätte saada. Enne kraana noka otsa saamist tuleb konteinereid laeval mitmel korral ümber paigutada. 2/3 tekilaadungist on lossitud. Kui konteiner on veokil, siis politsei- ja tolliametnikud võtavad selle oma hoole alla ja saadavad veoauto eskordiga sadamasse. Show missugune.

Laeva nina on õnnestunud veidi rohkem kaldast eemale saada, paar puksiiri tõmbab pidevalt, et APL Panama vähemalt oma kohal püsiks. On tellitud süvenduslaev, mis peaks laeva ümbert liiva eemale kaevama või uhtuma, aga homse tõusu ajaks ei jõuta midagi teha. Oleks vaja umbes 300-400meetrist kanalit, kuid pole kindel kas laeva ujuvus taastub.

One thing is certain — from now on — this operation has become deadly — for her.

Nüüd on ka selgem, mis toimus enne madalikule sattumist. Laev lähenes sadamale 14,5 sõlmega ja kavatses triivi jääda. Esimesel korral ei õnnestunud lootsi peale saada ja laev alustas tagasipööret, et ta teisel katsel samas kohas peale võtta. Mõne minuti pärast sattus laev keskosaga veealuse “liivaluite” otsa, mis tegi edasise manööverdamise keeruliseks. Kapten andis küll koheselt korralduse ballasttankid tühjendada, aga see muutis laeva püstuvuse labiilseks. Tugev hoovus ja lained kandsid laeva päris kalda lähedale. Ilmselt tunnistustes on mõnesid ebakõlasid, küllap uurimine täpsustab toimunut.

Ja turistide vool aina suureneb. Juba on kohalikud mehed jäätise- ja õllekastide ning suveniiridega kohal. Raha teeb raha. Ühtede õnnetus on teiste õnn.

Kes ei jõua minu uudise lisa ära oodata, see saab operatiivsemat infot saidilt www.cargolaw.com

Mairold

meremees ja sulesepp

2 thoughts to “Kaldale uhutud. Vol 2”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.