Saarte Liinid hakkab Ringsu sadamat laiendama

AS Saarte Liinid hakkab laiendama Ruhnu saarel asuvat Ringsu sadamat, kuhu on plaanis investeerida ligi 50 miljonit krooni.  

Saarte Liinide arendusdirektor Peeter Oopkaup ütles, et projekti eesmärk on korrastada terve Ringsu sadam ning teha see tormidele vastupidavamaks. Sadama rekonstrueerimise käigus korrastab Saarte Liinid sadama lääneosa muuli ääres oleva kai ning ehitab ka mõne uue kai. Mere poolt tahab ettevõte sadamat kaitsta olemasolevate ja osaliselt uute muulidega.

Saarte Liinid tahab korda teha endise kalatööstuse külmhoone, et muuta see puhkealaks, kus sadamakülalised saaksid lõõgastuda ja aega veeta, rääkis Oopkaup. Lisaks lähevad rekonstrueerimisele kommunikatsioonid, nagu veevarustus, kanalisatsioon ja välisvalgustus.

Saarte Liinid on välja kuulutanud riigihanke Ringsu sadama rekonstrueerimistööde teostaja leidmiseks. Pakkumisi ootab ettevõte 9. märtsiks. Lepinguni ehitajaga plaanib ettevõte jõuda aprillis, et siis pärast jää minekut aprilli lõpus või mai alguses kohe ehitama hakata.

Sel aastal alustab Saarte Liinid Ringsu sadama laiendamise esimese etapiga, mis peaks valmis saama augusti lõpuks ning läheb maksma ligi 30 miljonit krooni.

Uudis Meie Maast 09.02.06

Mairold

meremees ja sulesepp

4 thoughts to “Saarte Liinid hakkab Ringsu sadamat laiendama”

  1. See info kahjuks puudub, aga küllap tahavad oma väiksemaid praame sinna juhtida. Ehk jahi- ja kaatri omanikele tehakse ka toekam sildumiskoht. Kipperis juba juubeldavad.

  2. Selge see, et mingid kaugemad huvid on mängus. Kui Eesti riik on Ruhnu investeerinud, siis lätlastel jääb üle vaid seal külas käia… Riia poolt ju suurem potensiaal turiste saada, kui Pärnu poolt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.