Laevade kokkupõrge seab ohutussüsteemi kahtluse alla.

Laeval, mis hiljuti põhjustas 31. jaanuaril 2006 kokkupõrke Inglise kanalis, avastati mitu ohutusreeglite rikkumist, mis oli ka varem vormistatud mitmetel inspekteerimistel üle terve maailma.

23-tuhande tonnise laeva General Grot-Rowecki inspekteerimistel Kanadas, Norras ja Belgias fikseeriti tõsiseid rikkumisi. Alus põrkas kokku Inglise Kanalis keemiatankeriga Ece, mis uppus. 22-liikmeline meeskond õnnestus päästa. General Grot-Rowecki jäi veepinnale ja jätkas oma reisi sihtsadamani.

General Grot-Rowecki oli just paar päeva tagasi läbinud inspekteerimise, aga peale õnnetust tehti mitmeid märkusi tulekindlate uste, nende sulgurite, tuletõrjevarustuse ja paberitöö vormistuste kohta. Reostustõrje varustus oli samuti kasutamiskõlbmatu. Laeva oli varemgi kinni peetud 1998. ja 1999. aastal. 2004. aastal Belfastis inspekteerimise tulemusel avastati kuus tõsist rikkumist, kuid laeval lubati ikkagi sadamast väljuda. See info on tagajalgadele tõstnud merendusadministratsioonid. On ilmne, et ohutu korraldamise süsteemis pole mitte vaid väike auk, vaid siiski süsteemne eiramine. Ja teatavasti vigade kokkusattumisel mereõnnetused juhtuvadki.

We believe these incidents should serve as a wake-up call to the authoritiesBrian Orrell, NUMAST

The Ece is heavily-listingTäpsemalt saad lugeda siit ja siit.

Inglise kanalit läbib aastas kümneid tuhandeid laevu. 2001. aastal fikseeriti selles piirkonnas rohkem kui 360 Rahvusvahelise Kokkupõrke Reegli eiramist ja rikkumist.

Mairold

meremees ja sulesepp

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.