Uudised merendusest

Tallink teatas börsile, et osales Silja Line’i indikatiivsete pakkumiste esimeses voorus, mille tähtaeg oli täna kell 15:00 Eesti aja järgi. Siduvaid kohustusi AS-ile Tallink Grupp sellega ei kaasne. Täiendavaid kommentaare pakkumise käesolevas faasis AS Tallink Grupp ei anna.

———-

USA investeerimispank Citigroup andis 20. jaanuaril Tallinki aktsiale soovituse osta ja hinnasihiks 6 eurot (93,9 krooni). Samas kirjutavad Citigroupi analüütikud, et firma risk on kõrge. Tallink on Põhjala regioonis suurim laevatranspordi ja vabaajateenuste pakkuja, kirjutavad analüütikud.

———-

Tallinnast remondist tuleb Saaremaa Laevakompanii (SLK) parvlaev Koguva siirdub hoopis ajutiselt Rohuküla sadamasse, teatas SLK. Juhul kui Koguva jääb Rohuküla sadamasse, sõidab seni Kuivastu-Virtsu liinil vaid riigiga sõlmitud lepingu kohaselt ette nähtud kaks parvlaeva.

“Suurema nõudluse puhul võib seetõttu tekkida pikemaid järjekordi” ütles SLK juht Tõnis Rihvk.

Saaremaa Laevakompanii planeeris Tallinnas remondis viibinud parvlaeva Koguva tuua eile enne Väinameres liikluspiirangute kehtima hakkamist Kuivastu-Virtsu liinile, kavandatust hilisema väljasõidu ning raskete jääolude tõttu venis aga reis oluliselt pikemaks. Seetõttu ei saanud parvlaev enam ettenähtud marsruudi järgi Saaremaale sõita ning ettevõte otsustas aluse kuni lõpliku otsuse langetamiseni ajutiselt Rohuküla sadamasse suunata. Sõit ümber Saaremaa kestaks valitsevate ilmastikuolude tõttu hinnanguliselt kuni kaks ööpäeva.

———-

Teisipäeval, 24. jaanuaril registreeriti Pärnu maakonnas kaks juhtumit, kus merjääle läinud kalastajad ei pääsenud enam kaldale. Esimene juhtum leids aset Lindi küla lähistel, kui Läänemaa Häirekeskus teatas kell 15.51 Lääne Piirivalvepiirkonna korrapidajale, et merejääl on kalamehed, kes ei pääse enam kaldale. Kell 17.05 julgestas Pärnu piirivalvekordoni toimkond Lindi sadamas kaheksa Läti kalamehe kaldale tulekut. Samal päeval kell 17.18 julgestas toimkond Pärnu maakonna Liu sadamas kolme Läti kalamehe kaldale tulekut. Ka sel juhul otsisid hätta jäänud kalamehed kaldale pääsemise võimalust. Siinkohal palub piirivalve hoiduda minemast jääle tugeva tuulega, kuna oht lavanduste tekkeks on sel puhul kõrgendatud.

———-

Luksusliku kruiisilaeva Queen Mary 2 reisijad ähvardavad mässuga, kuna laeva marsruudis tehti viimasel hetkel muudatusi, vahendas Postimees Online CNNi. Laevakompaniile Cunard Line kuuluv maailma suurim ja kõige luksuslikum reisilaev Queen Mary 2 oli pärast peatust Floridas, Fort Lauderdale`is tekkinud mootoririket sunnitud ära jätma kolm peatust Ladina-Ameerikas.

Cunard Line`i pressiesindaja Eric Flounder ütles, et tuhandele Rio de Janeiros laevalt lahkuvale reisijale, kellel jääb käimata Barbadosel, Saint Kitts ja Nevisel ning Salvadoris, makstakse pool sõidurahast tagasi. Mitmed reisijad polnud aga laevameeskonna pakutuga rahul ja soovisid sellest rääkida laeva kapteniga, lisas pressiesindaja.

“Kapten on kohtunud juba mitmete reisijatega, kellest paljud teatasid, et nad ei ole nõus Rio de Janeiros laevalt lahkuma,” selgitas Flounder.

Reisija Alan Berg ütles BBC-le antud intervjuus, et paljud reisijad on pettunud ning nõuavad reis eest kogu raha tagasi. “Meile on valetatud ning meid on petetud. Pärast probleemide ilmnemist oleks laevakompanii pidanud reisijad Fort Lauderdale`is maale laskma ning kruiisi katkestama. Tegelikult ei olnudki see sõit kruiis, vaid lihtsalt laevasõit Riosse.” Briti lippu kandva aluse Queen Mary 2 pardal on 2500 inimest, kes ostsid pileti 38-päevasele Lõuna-Ameerika kruiisile. Probleemid laeva nelja mootoriga said alguse möödunud nädalal, kui laev peatus Floridas, Port Everglades`is.

Cunard Line`i pressiesindaja Flounders ei osanud öelda, kui kiiresti pärast Floridast lahkumist laev sõita suudab ning mitu peatust tuleb vahele jätta, et graafikus püsida ja 26. jaanuariks Rio de Janeirosse jõuda. Cunard Line`i pressiesindaja ütles, et reisraha tagastamine on laevafirma poolt õiglane ning pooled reisijad on sellega nõus. “Cunard Line`i arvates on poole reisraha tagastamine küllaldane, kuna reisijad kasutavad kõiki laeval olevaid mõnusid, lõbustuskohti ning söövad pardal,” kinnitas laevakompanii esindaja.

Uudistada aitas Äripäev

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.