Kruiisilaev QM2 kokkupõrge tundmatu objektiga

Maailma suurim kruiisilaev, Queen Mary 2, pöördus tagasi Florida sadamasse, sest kahtlustati mingi veealuse objektiga kokkupõrget, mis vigastas sõukruvisid. Southamptoni kompanii Cunard Line’i laev koos 2500 reisijaga pardal, väljus Fort Lauderdale’i sadamast, kui meeskonna liikmed teatasid ebaharilikust vibratsioonist. Matkelaeval oli käsil 38-päevane kruiis ümber Lõuna-Ameerika. Kompaniist öeldi, et reisijad on veel pardal ja tuukrid inspekteerivad sõukruvisid (17.01.2006). USA rannavalve info kohaselt pole vibratsiooni põhjus enne teada, kui on veealune osa üle vaadatud. QM2 on maailma suurim ja kalleim matkelaev. Laeva GT on 151 400, on 345 meetrit pikk ja 41 meetrit kõrge. See ei ole esimene kord, kui seda laeva kimbutavad hädad. Viisteist inimest hukkus, kui laevatrapp purunes kuivdokis St. Nazaires, Prantsusmaal 2003. aastal. 2004. aastal jõudis laev oma esimeselt merereisilt 3,5 tundi hiljem kodusadamasse peale seda, kui Lissabonis ei suudetud sulgeda vööripõtkuri luuki. Tänud Mairoldile uudise eest!

3 thoughts to “Kruiisilaev QM2 kokkupõrge tundmatu objektiga”

  1. Vööripõtkuri luuk kaotati minu teada ära. Automaatika vedas alt- pidi olema lahti aga oli kinni ning anti gaasi…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.