Sillamäe-Kotka laevaliini avareis toimub 17. veebruaril

Saaremaa Laevakompanii juhatuse esimehe Tõnis Rihvki sõnul saab uue liini avamine teoks tänu mitmepoolsele koostööle Sillamäe ja Kotka sadama ning linnavõimude vahel.

“Operaatorina usume liinil nii kaubaveo kui reisijate liikumise potentsiaali. Ida-Virumaa on suure turismipotentsiaaliga piirkond ja kuigi kõik asjad ei juhtu kohe täna, on trend siiski positiivne”, rääkis Rihvk.

Kotka Sadama juhataja Kimmo Naski sõnul on uus laevaliin suur võimalus kõigile osapooltele.

Esialgsete plaanide kohaselt on liini sõidugraafikus mõlemast sihtsadamast kuus väljumist nädalas. Rihvk lisas, et detailne sõiduplaan, reisija- ja sõidukite ning kauba üleveo hinnad on hetkel täpsustamisel ning selguvad lähiajal.

Liinil hakkab sõitma Silja Line`ilt ostetud 1977. aastal Norras ehitatud reisi- ja kaubalaev Vironia, mis on 158 meetrit pikk ja 21,6 meetrit lai. Varem Star Windi`i nime kandnud Vironia mahutab kokku 370 reisijat ning 940 liinimeetrit sõidukeid. Kajutikohti on alusel kokku 56, kiirust suudab laev arendada 18,5 sõlme. Silja Line opereeris laevaga tütarettevõtte Seawindi liinidel Turu ning Stockholmi ja Tallinna ning Helsingi vahel. Alates möödunud aasta sügisest kuulub laev Euro Shipping OÜ-le.

Allikas: Äripäev, 12.01.2006

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.