Järjekordne draama puurtorniga / Oil rig in deep-sea drama

Kas on hakatud avariidest ja õnnetustest rohkem avalikkusele rääkima või on tõesti neid rohkem juhtuma hakanud. Seekordne õnnetus juhtus pühapäeval (14. augustil) Mossel Bay lähedal asuva naftapuutorniga, mis hakkas ootamatult kalduma, kui meeskond laskis ankruid merre. 5 minutiga saavutas puurtorn 16-kraadise kreeni. Lainete kõrgus sellel hetkel oli 10-15 meetri vahel. Meeskonna sõnul oleks piisanud veel 2 kraadist kaldumisest, et puurtorn merre vajunuks. 97 inimest oli õnnetuse hetkel tornil, 81 nendest lahkusid. Ülejäänud meeskonnaliikmed üritasid puurtorni seisu stabiliseerida. Esmaspäeval kell 16.00 oli kreen ainult 2 kraadi. Teadmata on seni, mis põhjusel vajumine toimus. Liiga palju on juhtunud õnnetusi viimastel nädalatel: lennukid kukuvad alla, helikopterid kukuvad alla, rünnatakse sõjalaevu, linnades üle maailma toimuvad plahvatused, piraatlus on suurema hirmu alla pannud laevad, kes läbivad Malacca väina. Terrorism jõuab tasapisi meie kõigini. Ja selle eest me peame hakkama maksma.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.