Meretund – 23. juuli 2005

hubert Hubert Veldermann
Kiirete aegadega seoses pole olnud võimalust täiendada Meretunni sektorit. 23. juuli Meretunni saad omale tõmmata siit.

  • Saaremaa Sadama ehitus on lõpuks alanud vaatamata kõigile vaidlustele. Ehitus läheb Tallinna Sadamale maksma 76,7 miljonit krooni. Ehitusleping on sõlmitud Merko Ehitusega. Plaani järgi hakatakse esimesi laevu vastu võtma järgmise aasta maikuust. Kaubasadamaks ei ole Saaremaa Sadamat mõeldud, selle jaoks on Roomassaare sadam. Ain Kaljurand (Tallinna Sadama juhatuse esimees).
  • Kuidas sujub koostöö veepolitsei reididel? Kokku on 19 reidi läbi viidud. Eesmärk on väikelaevade meresõiduohutuse parandamine, tagada ohutu veeliiklus sadamates jne. Kontrollitakse väikelaevade registreerimise dokumente, juhtide joobeseisundit, piirieeskirjade täitmist. Praeguseks on avastatud mõned puudused väikelaevadel (aegunud pürotehnika, nõuetele mittevastavad päästevestid) ning kinni peetud joobes laevajuhid. Lembit Mõtlik (VTA väike- ja siseveelaevade osakonna juhataja kohusetäitja).
  • Reet Naber tegi kaasa reisi Portsmuthist Bresti NATO mereväe õppuste raames. Tema kogemused õppustest. Reet Naber (Eesti Mereväe avalike suhete spetsialist).
  • Muhu Väina Regatt on hetkel Saaremaal. Regatil osaleb 61 jahti ja 360 purjetajat. Tee peale on jäänud 3 jahti, kes pole jõudnud Roomassaarde. Tiina Mõtuste (regati peasekretär).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.