Mürgine aine Naissaare rannas/Poisonous substance in Naissaare

Reedel (19. augustil) leiti Naissaare rannast 30-liitrine anum, mis võib sisaldada väga mürgist ainet – fosforvesinik PH3. Osa pulbrilisest ainest oli anumast välja juba jõudnud rannaribale. Päästetöötajad korjasid kokku ligi 15 kg ainet. Esialgu pole teada, millisel põhjusel anum Naisaarele sattus. Sellega seoses, et neid anumaid võib meres veel rohkem ulpida, palub Päästeamet Tallinna ja Harjumaa inimestel teatada hädaabinumbril 112, kui leitakse taolist pulbrit ka teistes randades. Pulber võib olla kotikestes.Tervisekaitse arvates on tegemist sama aine gaasiga, mis põhjustas 2 aastat tagasi 3 mehe surma Balti Laevaremonditehase territooriumil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.