Bekkeri sadamas algavad ehitustööd

Endel Siff saab alustada ehitustöödega peale seda, kui Tallinna linnavolikogu kehtestab 6. juunil Bekkeri sadama detailplaneeringu.

Bekkeri sa­dam tahab edaspidi pakkuda olulist konkurentsi Tallinna Sadamale. Transiidiärimees Endel Sifile kuuluvat sadamat haldava OÜ RasmusSoni juhatuse esimees Kaupo Haukanõmm ütles, et praegu töötleb sadam 650 000 tonni kaupa aastas, kuid tulevikus on võimeline töötlema kuni 2 miljonit tonni. Kavas on ehitada uus, viies kai parvlaevade jaoks, samuti reisiterminal. Kuuetunnine laevatatavuse edu võrreldes Muugaga on kaubaomanikele oluline argument. “Erasadam on ka alati kliendisõbralikum,” lisas Haukanõmm.

Eelmisel nädalal erastas Sifile kuuluv Logman Invest ka kõrvalasuva Meeruse sadama, mille 9 hektarile on kavas rajada promenaad Stroomi rannast Bekkeri sadamani ja aktiivse puhkuse tsoon, kuhu tulevad äripinnad, hotellid, jahisadam ja spaa. “Ka Põhja-Tallinna on vaja Pirita-sarnast puhkekohta. Miks ei võiks näiteks mustamäelased siin jalutamas käia?” küsis Siff.

Edasi saab lugeda juba SIIT. Vajalik on juurdepääs Äripäeva online uudistele.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.