Pomm seilab Eesti poole?


Greenpeace teatel on hetkel teel Paldiski sadamasse tanker nimega Lielupe. Laev seilab Libeeria lipu all. Laev valmis 1979. aastal, seega vanust on juba 26 aastat. Kas sellel ajal ehitati juba topeltpõhjaga tankereid? Vaevalt. Topeltpõhja ja -külgedega tankerid hakkasid ilmuma meredele peale Exxon Valdezi õnnetust. Supertanker sõitis karidele Alaska lähedal.

Greanpeace’i hoiatusele reageerisid keskkonnakaitseinspektorid, kes kontrollisid Paldiski sadamasse saabunud tankerit ning leidisid, et kahtlus õlitoodete transportimise nõuete eiramises on alusetu. Selgus, et lastiks on bensiin, mille vedu seda tüüpi tankeril ei ole keelatud, teatas keskkonnainspektsioon.

Libeeria lipu all sõitva laeva puhul on tegemist ühepõhjalise, 1979. aastal ehitatud tankeriga.

IMO regulatsiooni kohaselt on seda tüüpi tankeritega toornafta, raskete kütteõlide ja määrdeõlide transportimine keelatud. Bensiini transportimisele see keeld ei laiene.

2 thoughts to “Pomm seilab Eesti poole?”

  1. IMO regulatsioonid ei keela imho HGO (heavy grade oil) transporti single-hull tankeritel alla 5000 dwt kuni aastani 2008 .. juhul kui sa muidugi tüübi all sindgle-hulli mõtlesid ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.