Meretund – 7. mai 2005

Huberti teemad laupäevases saates olid:
  1. Eesti Mereakadeemia rektori valimised. Ajakirjanikud istusid ukse taga, kuna valimised olevat üllatavalt salajased. Professor Jaan Kõrgessaar (Haridus- ja Teadusministeeriumi teaduse ja kõrghariduse osakonna juhataja)
  2. Eesti Mereväe lipulaev, “Admiral Pitka”, läks 42 mereväelased 10-kuulisele teenistusele NATO kiirreageerimisjõudude miinitõrjegruppi staabilaevana. Kaptenmajor Ahti Piirimägi (Eesti Mereväe ülema asetäitja)
  3. Veeliiklushuligaane Soome lahe alal hakkab ohjama veepolitsei. Selline kokkulepe sõlmiti veeteede ameti, eesti politsei ja piirivalve vahel. Kapten Rene Sirol (VTA meresõiduohutuse teenistuse osakonna juhataja)
  4. Tallinna kui merelinna au püüab päästa grupp entuasiaste, kes korraldavad Admiraliteedi Merepäevi. Herkki Haldre (Ajalooliste Laevade Seltsi juhatuse esimees)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.