Venemaalt saabunud laevalt avastati 3400 salasigaretti

Sigaretid olid peidetud erinevatesse laeva ruumidesse. Tallinna Tolliinspektuuri tollijärelevalve osakonna ja Põhja Piirivalvepiirkonna Infojaoskonna ametnike koostööna teostati teisipäeval, 19.aprillil, osaline tolliläbivaatus Venemaalt St. Peterburist saabunud külmutuslaevale “Pietari Glory”, mis oli teel Ecuadori. Läbivaatuse käigus kasutati narkokoera. Kontrolliti meeskonnaliikmete kajuteid, kambüüsi, koridore, ladusid, vööriladu, korstent, ahtris olevaid ruume ning muid ruume ning avastati meeskonnaliikmete kajutitest 6 plokki sigarette “Optima”, 1 plokk sigarette “Pjotr I”, 1 plokk sigarette “L&M sinine” , 2 plokki sigarette “Winston lights”,6 plokki sigarette “Dallas lights”. Toll pidas 3400 sigaretti kinni ning antud juhtumi puhul on alustatud viis väärteomenetlust erinevate isikute suhtes.Eelmise aasta detsembris sattus sama laev St. Peterburis föderaalse julgeolekuteenistuse FSB ja USA turvateenistuse huviorbiiti. Laeval korraldati ühine läbiotsimine, mille käigus konfiskeeriti vene rahvusest meeskonnaliikmelt 9 kg kokaiini, mille väärtus on ligikaudu 500.000 USD. FSB andmetel suleti selle operatsiooniga Ladina-Ameerika – Venemaa liin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.