Aker sõlmis lepingu suurima kruiisilaeva ehitamiseks.

Norra laevaehitusgigant Aker Yards sõlmis lepingu Royal Caribbean’iga ehitamaks maailma suurimat kruiisilaeva, mis võtab pardale 5400 reisijat.

Umbes 900 miljonit eurot maksvast laevast saab “kõige kallim alus, mis iial kommertslaevastikus ehitatud,” teatas Aker.

Laev valmib “Project Genesis” nime all Aker’i tehases Soomes ja peaks lõppema 2009. aastal. Laeva pikkuseks tuleb 360 ja laiust 47 meetrit.

“On meeliülendav teha selline suur samm tulevikku”, ütles Royal Caribbeani juhataja Richard Fain.

Akeri laevatehases on varem ehitatud 11 laeva Royal Caribbeani tellimusel ja kolm lisaks on praegu ehitusjärgus, kaasa arvatud Freedom-klassi kruiiserid, mis valmivad 2006, 2007 ja 2008.

Mairold

meremees ja sulesepp

6 thoughts to “Aker sõlmis lepingu suurima kruiisilaeva ehitamiseks.”

  1. Ju on laevaehitaja oma tundeid väljendanud – südamest kallis. Seda on ta ka oma maksumuselt. :) Kesse jõuabki arvet pidada, misse kõige kallim on…

  2. to Tavaline Inimene:
    Puudu ei jää midagi, sest see ongi “kõige kallim” laev ;) Natuke jääb isegi üle. 900mln eurot on umbes veerand Eesti riigieelarvest, mõtle ise mida sellega saaks siin korda saata :D Päris muljetavaldav summa.

    Samas nüüd tuleb leida hunnik meerikamaa pensionääre kes selle kulutuse laevafirmale tagasi teenivad. Äkki ehitaks veerand Eesti suuruse lõbustuspargi (jajah, vihje Tallinkile ja Lasnamäe projektile) ja kutsuks nad oma raha hoopis siia kulutama? Kui kliima ainult parem oleks….

  3. Kas Tallinna sadamasse üldse nii pikk laev sisse mahub? Ja pensiokad peaks liftiga saama kaile sõita. Miks mitte ka liugteed mööda. Fun ja lõbustus juba peale sildumist.

  4. Seni suurim Tallinna Vanasadamat külastanud kruiisilaeva Constellation pikkus on 294 meetrit ning pardale võtab too laev kuni 2500 reisijat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.