Nõmme tõi Eestile parapurjetamise MM-ilt pronksi

STOCKHOLM, 10. september, BNS – Põhjala parapurjetamise meistrivõistlustel Stockholmis tõi Anre Nõmme Eestile 2.4 mR klassis pronksmedali.

“Teise päeva esimene sõit oli väga kriitiline – pronksikoht oli tõsises ohus keerutavate tuulte tõttu,” ütles BNS-ile parapurjetamise initsiaator Külli Haav. “Viimase ringiga õnnestus see siiski päästa.”

Nõmme sõnul olid staadioni moodi võistlusalal saarte ja poolsaarte vahel tuule pööramisi vaja väga tähelepanelikult jälgida – iga ebaõnn maksis aga kohe kätte.

Nõmme võitis nelja esikohaga kokku kuues sõidus, ja seda rootslanna Fia Fjelddahli ning teiseks jäänud soomlase Niko Salomaa ees. Nõmmel läksid arvesse kohad 2;3;3;5 ja 3. Pühapäeval, võistluste teisel päeval puhus edelatuul 4-6 meetrit sekundis.

Osalejaid oli Rootsist, Soomest, Lätist ja Eestist. Võistlused toimusid Stockholmis Saltsjöbadeni eksklusiivse elamurajooni lähistel.

MM-i võõrustab Rootsi Kuninglik Jahtklubi, finantseerib ja korraldab aga sihtasutus Skota Hem. Nõmme oli üritusel Läänemere ületuse kampaania toel.

Kümme 2.4 mR klassi paati võistles kokku kuues sõidus kahel päeval. Osa võtsid ainult sellised puudega inimesed, kel on meditsiiniline diagnoos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.