Anre Nõmme sõitis end parapurjetamise MM-i esimesel päeval kolmandaks

TALLINN, 9. september, BNS – Põhjala parapurjetamise meistrivõistlustel Stockholmis sõitis Anre Nõmme end esimesel võistluspäeval kolmandaks.

“Esimese päeva kokkuvõttes juhib rootslanna Fia Fjelddahl kolme esikohaga, teine on soomlane Niko Salomaa kahe teise kohaga. Ühe esikohaga on Anre Nõmme on kolmandal kohal – seda siis ühe teise ja kahe kolmanda koha kokkuvõttes. Kõigil on neljast sõidust juba ka üks halvim maha arvatud,” ütles BNS-ile parapurjetamise initsiaator Külli Haav. “Esimeseks tulnud Fjelddahl ja teisena finišeerunud Salomaa olid teistest peajagu üle, kuid oli võimalusi ka neid võita.”

“Enne viimast sõitu lisas pinget kokkupõrge lätlase Janis Lakstīgala ja rootslase Mikael Eki vahel. Auku päris lätlase paadis ei ole, aga keretööd tuleb ette võtta,” märkis Haav.

MM-i võõrustab Rootsi Kuninglik Jahtklubi, finantseerib ja korraldab aga sihtasutus Skota Hem. Eestlased on üritusel Läänemere ületuse kampaania toel. Kümme 2.4 mR klassi paati võistleb kokku kuues sõidus kahel päeval. Osa võtavad ainult ametlikult meditsiiniliste diagnoosidega puudega inimesed.

“Osa võtavad mitmed ratastooli või gürosedmete, näiteks Segway kasutajad,” ütles Haav. “Mõnel on käte asemel konksud või jalaprotees või puuduvad käsivarred üldse. Selles mõttes on merelkäik ja võidusõit väljakutse mitte ainult tehnilises ja sportlikus, vaid ka isiklikus plaanis.”

Nõmme sõnul on klubi on väga hästi varustatud ja kohaldatud. Paatidesse saavad liikumispuuetega inimesed kraanade, vintside ja pootsmanipükste abil. Ka ujuvkaide paigutus arvestab täpselt paadiklassi mõõte ning eriti palju kõrvalist abi purjetajad ei vajagi.

Osalejaid on Rootsist, Soomest, Lätist ja Eestist.

Võistlused toimuvad Stockholmis Saltsjöbadeni eksklusiivse elamurajooni lähistel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.