VEETEEDE AMET: Ettevaatust! Narva veehoidlalt pani kaks ujuvsaart eile plehku

Eile, 1. septembril kella poole viie ajal õhtul avastas Politsei- ja Piirivalveameti Ida prefektuuri Narva kordoni kaatripatrull, et Narva veehoidlal Kulgu sadamast 3 km kaugusel põhja pool on liikumas kaks ujuvsaart, üks mõõtmetega 3 x 20 ja teine 5 x 15 meetrit. Saared liikusid kirde suunas. Piirivalvurid teatasid, et saartel suuri puid ei ole, ainult võsa. Veehoidlal puhus sel hetkel mõõdukas edelatuul.

Sama päeva kella seitsme ajal õhtul avati Narva jõe tammi lüüsid ja veidi pärast kella kaheksat läbisid mõlemad saared lüüsi ja läksid allavoolu.

Veeteede Amet edastas selle kohta veeliiklejatele ka navigatsioonihoiatuse.  Endiselt tasub piirkonnas olla ettevaatlik, sest lüüsidest läbi minnes ei pruugi saared täielikult laguneda ja ujuvsaartest tekkinud risu võib takistada ja ohustada veeliiklust nii Narva jõel kui ka Narva lahel. Palume seal kõigil veeliiklejatel olla tähelepanelik!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.