Veeteede Ameti ohutussõnum jaanipäevaks: juua täis ja veekogule on enesetapp!

Veeteede Ameti ohutussõnum

Head veeliiklejad, veemõnude nautijad ja vee ääres viibijad!

189220588_64a16481a1_b

Võidupühal mõtleme nendele, kes pea 100 aastat tagasi andsid oma elu, et meie maa vabaks võidelda. Need polnud mõttetult kaotatud elud. Me oleme tänulikud ja me ei unusta.

Kuid mõelgem nüüd, pikkade pühade ajal, ka sellele, kuidas me oma vabadust täiel rinnal nautida saaksime, sealhulgas veeliikluses ja veekogul, olgu siis purjetades, paadiga sõites, ujuma minnes. Liiga palju kaotatakse mõtlematusest, ettevaatamatusest ja ohutunde puudumisest elusid.

Palume jaanilaupäeval kõikidel hoolida iseendast ja oma lähedastest, kaeda perra, ega meie sõber ei käitu liiga uljalt ega sea ohtu iseenda või oma kaaslase elu ja tervist. Seetõttu tuletab Veeteede Amet kõigile meelde, et veekogul tuleb käituda mõistlikult, igaühe ohutusele mõeldes.

Ärge unustage, et veekogu ja alkohol ei sobi kuidagi kokku. Joovastavate ainete tarbimine ajab pöördesse ning selle tagajärjed võivad olla väga kurvad, fataalsed. Juua täis ja veekogule minek on kindel enesetapp, tuletab Veeteede Amet meelde! Ärge minge purjus peaga veekogule ise, ärge laske seda teha ka oma sõpradel ega tuttavatel. Kui vaja, kutsuge teised appi, et mõtlematut ja ohutunde kaotanud inimest takistada. Vajadusel helistage numbril 112, et saada abi.

Loe suviseid veeohutussoovitusi siit: http://paasteamet.ee/et/ kodanikule/veeohutus/ veeohutus-suvel.html

Ilusat suve algust, ohutut veeliiklust ja turvalist veekogu ääres viibimist soovib
Veeteede Amet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.