Lõppes jää murdmine Pärnu lahel

Veeteede Ameti pressiteade, 29.03.2016

Veeteede vapp väike1Veeteede Ameti peadirektor Rene Arikas otsustas, et alates tänasest, 29.03.2016, lõpetatakse jäämurdetööd Pärnu lahel. Sellega seoses lõpetati Pärnu sadamasse sisenevatele ja sealt väljuvatele jäämurdja poolt teenindatavatele laevadele jääklassi ja peamasina võimsuse nõuded. Seega on jää murdmine Eesti vetes selleks hooajaks lõppenud.

Alates 9.01.2016 kuni 28.03.2016 teenindas Veeteede Ameti jäämurdja EVA-316 Pärnu sadamasse suunduvaid ja sealt väljuvaid laevu 163 korral. Kokku teenindati sellel ajavahemikul 93 laeva – jaanuaris 24 laeva, veebruaris 46 ja märtsis 23 laeva. Kokku on praeguse hetkeni kulutatud sel hooajal jäämurdetööde korraldamisele 5,32 miljonit eurot. Soome lahel sel hooajal jäämurdetöid teha polnud vaja, sest meri ei jäätunud.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.