Ilmus Veeteede Ameti Teataja 2015. aastat kokkuvõttev number

Veeteede Ameti pressiteade, 09.02.2016

Graphic1Seekordses Veeteede Ameti Teatajas, järjekorranumbriga 102, kirjutab peadirektor Rene Arikas, et meresõit Eestis on märkimisväärselt ohutu. “Eelmisel aastal oli kaheksa registreeritud mereohutuse intsidendi puhul tegemist juhtumitega, milles ei saanud kannatada ükski inimene. Samas tehti Eesti lippu kandvatele laevadele mullu kokku 492 ettekirjutust. Enim puudusi esines navigatsiooni ja päästevarustuse valdkonnas. See näitab, et meil on teha veel oluline töö, et luua veeteel liiklejale selge arusaam, et õnnetuste kõige kindlamaks ärahoidmiseks on vaja neid ikkagi ennetada ja kõiki reegleid järgida,” ütleb Arikas juhtkirjas.

Seekordses numbris leiab usutluse Nele Saviga, kes on juba teine kõrgelt kvalifitseeritud kartograaf Veeteede Ametis. Sõna võtab ka merekultuuriaasta eestvedaja, Eesti Meremuuseumi direktor Urmas Dresen.

Kuna ilmunud teataja näol on tegemist 2015. aasta viimase ja ühtlasi aastast ülevaadet andva numbriga, leiab lehest kokkuvõtte laevakontrolli, õnnestuste uurimise, sadamate järelevalve, meremeeste diplomeerimise, meremõõdistamise ja kartograafia töömailt. Teatajast ei puudu ka ülevaade muudatustest õigusaktides, kokkuvõtted viimase paari kuu olulisematest uudistest, viited saabunud IMO ringkirjadest ning Eesti laevaregistrite ülevaade.

Loe ja trüki teataja välja pdf formaadis siit: Veeteede Ameti Teataja nr 4/4 (102) 2015 http://www.vta.ee/public/ VATeataja2015-4.pdf

või loe digitaalselt lehitsemisplatvormilt ISSUU siit: Veeteede Ameti Teataja nr 4/4 (102) 2015 http://issuu.com/veeteedeamet/ docs/vateataja2015-4

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.