Volvo Estonia ORC 2015.a Euroopa Meistrivõistluste korraldajad ootavad purjetajaid regatile registreeruma

ESS Kalev Jahtklubi
Pärnu Jahtklubi
Eesti Jahtklubide Liit

Koostöös ORC-ga (Offshore Racing Congress) avaldasid avamerepurjetamise 2015.a ORC Euroopa Meistrivõistluste korraldajad Pärnu Jahtklubi ja ESS Kalev Jahtklubi täna regati võistlusteate, mis kutsub purjetajaid üle Euroopa osalema Volvo Estonia nime kandval ORC tiitlivõistlusel. 10.-16. augustil 2015.a Pärnus toimuvatele avamerepurjetamise Euroopa Meistrivõistlustele on oodata ligi 100 avamerejahti nii Eestist kui välismaalt.

ORC I grupi jahid A. Le Coq 57. Muhu Väina regati stardis Pärnus – foto: Piret Salmistu

Vastavalt regati veebilehel avaldatud võistlusteatele on regatil osalevad jahid jaotatud ORC uudse klassidivisjonide süsteemi järgi kolme klassi võttes arvesse jahtide pikkused. A klassi jahid mahuvad vahemikku 11,6 kuni 17 meetrit, B klassi jahtide pikkused on 9,7 ja 11,6 meetri vahel ning C klassis võistlevad jahid on pikkusega 8,0 kuni 9,7 meetrit. Euroopa meister selgitatakse välja igas grupis. Esimese jahina on regatile registreerunud tänavu ORC II grupis A. Le Coq 57. Muhu Väina regati võitnud ESS Kalev Jahtklubi jaht Jazz EST-465, mille roolis Risto Riim.

Volvo Estonia 2015.a ORC Euroopa Meistrivõistluste veebilehel on avatud eelregistreerimine regatile, mis kehtestab vastavalt registreerimise kuupäevale ka osavõtutasude suurused. Kuni 31. maini registreerunutele kehtib soodushind, mis tõuseb kuni 11. juulini registreerujatele ning veel hilisematele registreerujatele kehtib kahekordne varase registreeruja osavõtutasu.

Regati veebilehelt www.orceuropeans2015.com leiavad purjetajad hulgaliselt kasulikku infot nii regati kui ka Pärnu linna ja majutuse kohta. Volvo Estonia ORC Euroopa Meistrivõistluste ametlik majutuse korraldaja on Reiser OÜ. Majutuse broneerimine toimub põhimõttel „kes ees, sellel paremad võimalused“ ning majutuse kõrval pakutakse ka kultuuriekskursioone Pärnu linnas ja selle ümbruses. Kogu info ja broneerimine käib mugavalt võistluse kodulehe alamlehel ACCOMMODATION.

Ürituse korraldajad Pärnu Jahtklubist ja ESS Kalev Jahtklubist on seda sündmust kavandanud juba enam kui aasta ning soovivad lisaks Eesti avamerepurjetamise kõrgele tasemele ja konkurentsile siia saabuvatele purjetajatele näidata ka eestlaste võimekust ja oskust suurvõistlusi hästi läbi viia.

„Pärnul on purjetajatele väga palju pakkuda,“ lausus Pärnu Jahtklubi kommodoor Jüri Sõber. „Meil on heameel tervitada siin suurt hulka purjetajaid ja pakkuda neile suurepäraseid purjetamistingimusi, mõnusat klubiatmosfääri ja suvepealinna külalislahkust.“ Augustikuus Saksamaal Kielis toimunud ORC klassi maailmameistrivõistlustel, kust ESS Kalev Jahtklubisse tõi B grupi võidu jahtlaev Forte, kinnitas kõne ja esitlusega Pärnu valmisolekut ja parimat sobivust ORC tiitlivõistluseks ca tuhande purjetaja ees ka Pärnu linnapea Toomas Kivimägi.

Aerofoto – Andres Tarto

Volvo Estonia 2015.a ORC Euroopa Meistrivõistlused toimuvad 10.-16. augustini Pärnus ning korraldajateks on Pärnu Jahtklubi ja ESS Kalev Jahtklubi koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga. Regati nimitoetaja on Volvo Estonia OÜ, sündmust toetavad Pärnu Linn, A. Le Coq ja Euroopa Liidu Regionaalarengu Fond.

Volvo Estonia ORC EM 2015 kodulehekülg www.orceuropeans2015.com
Volvo Estonia ORC EM 2015 lehekülg Facebookis www.facebook.com/orceuropeans2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.