Volvo Trucks – 2015.a avamerepurjetamise Euroopa Meistrivõistluste nimesponsor

ESS Kalev Jahtklubi
Pärnu Jahtklubi
Eesti Jahtklubide Liit

Täna, 2. oktoobril  allkirjastavad raskeveokite üks suurimaid tootjaid Volvo Trucks, keda esindab Volvo Estonia OÜ ning 2015.a avamerepurjetamise ORC klassi Euroopa Meistrivõistluste korraldajad  – ESS Kalev Jahtklubi ja Pärnu Jahtklubi lepingu, mille alusel saab Volvo Trucksist võistluse nimesponsor. ORC klassi Euroopa Meistrivõistlused toimuvad 10.-16. augustil 2015.a Pärnus, kuhu on oodata pea 80 jahti nii Eestist kui ka välisriikidest.

Ürituse korraldajad Pärnu ja ESS Kalevi Jahtklubist on seda sündmust kavandanud juba enam kui aasta ning regati kuupäevad on hoolikalt sobitatud nii kohaliku kui ka rahvusvahelise purjetamiskalendriga. Augustikuus Saksamaal Kielis toimunud ORC klassi maailmameistrivõistlustel, kust Kalev Jahtklubisse tõi B grupi võidu jahtlaev Forte, kinnitas kõne ja esitlusega Pärnu valmisolekut ja parimat sobivust ORC tiitlivõistluseks ca tuhande purjetaja ees Pärnu linnapea Toomas Kivimägi.

Lisaks Eesti avamerepurjetamise kõrgele tasemele ja konkurentsile soovivad Euroopa Meistrivõistlusi korraldavad klubid siia saabuvatele purjetajatele näidata ka eestlaste võimekust ja oskust suurvõistlusi hästi läbi viia. Seetõttu on regatile püütud leida ka väärikat nimesponsorit. “Volvo näol on tegemist kontserniga, mille panus maailma mastaabis avamerepurjetamise tippsündmuse Volvo Ocean Race panustamisse ja toetamisse ei ole teadmata kindlasti ühelegi purjetamishuvilisele. Volvo Estonia OÜ toetus Pärnus toimuvatele avamerepurjetamise Euroopa Meistrivõistlustele teeb korraldajatele suurt rõõmu ning on kindlasti suureks tunnustuseks ja ka võimaluseks suursündmus veel paremini läbi viia näitamaks seeläbi ka Volvo Trucks pühendumust purjetamise propageerimisel ja toetamisel,“ lausus ESS Kalev Jahtklubi kommodoor Kalev Vapper.

ORC I grupi jahid 57. A. Le Coq Muhu Väina regati Pärnu Lühirajal 2014.a juulikuus – foto: Piret Salmistu

Volvo Estonia OÜ finantsjuhi Veiko Tarvise sõnul on koostöölepingu allakirjutamine just täna, mõni päev enne Volvo Ocean Race ’i algust ka sümboolne ja hea võimalus tuua rohkem tähelepanu nii purjetamisele kui ka avamerepurjetamise tipssündmusele. „Tänavu Hispaanias Alicantes algav, sealt edasi 8 sadamat läbiv ja lõpuks järgmise aasta juunis Rootsi jõudev Volvo Ocean Race on Eestile nii lähedal, et augustis Pärnus toimuva ORC Euroopa MV ja Volvo Ocean Race’i vahel on võimalik luua suurepärane sünergia, et ka Eesti kui mereriigi rahvast rohkem merele lähemale tuua nii nüüd kui ka tulevikus,“ kommenteeris Tarvis.

2015.a ORC Euroopa Meistrivõistlused Pärnus toimuvad 10.-16. augustini ning korraldajateks on Pärnu Jahtklubi ja ESS Kalev Jahtklubi koostöös Eesti Jahtklubide Liiduga. Sündmust toetavad Pärnu Linn, A. Le Coq ja Euroopa Liidu Regionaalarengu Fond.

ORC EM 2015 kodulehekülg http://www.orceuropeans2015.com/
ORC EM 2015 lehekülg Facebookis https://www.facebook.com/orceuropeans2015
Volvo Trucks Estonia kodulehekülg http://www.volvotrucks.ee
Volvo Trucks Estonia Facebookis https://www.facebook.com/VolvoTrucksEstonia

Koostöölepingu allakirjutamine toimub 2. oktoobril kell 17 Pärnu Jahtklubis, Lootsi 6. Allkirjastamisel osalevad Volvo Estonia OÜ finantsjuht Veiko Tarvis, ESS Kalev Jahtklubi klubiülem Indrek Ilves, Pärnu Jahtklubi kommodoor Jüri Sõber ja Pärnu linnapea Toomas Kivimägi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.