BLRT Grupp lõpetas maailma suurima kalakasvatuspargase ehituse

BLRT Gruppi kuuluv Eesti ettevõte Marketex Marine lõpetas suuruse poolest unikaalse söödahoidlaga maailma suurima terasest kalakasvatuspargase ehituse. Pargas on ehitatud Norra ettevõtte AKVA Group tellimusel.

AKVA barge
AKVA barge | Marketex Marine

„See pargas on kalakasvatusturul juba teraspargaste järgmises põlvkonnas tänu suuremale söödamahutavusele ja laevapere majutusolude kõrgemale tasemele. Meile on oluline osaleda ja toetada kalakasvatustööstust muuhulgas sellist tüüpi projekte täites”, märkis BLRT Grupi juhatuse liige Mark Berman.

Marketex Marine on ettevõtte AKVA Group tellimusel ehitanud “võtmed kätte”- põhimõttel 40 meetrit pika ja 12 meetrit laia pargase, mis mahutab 850 tonni sööta. Pargas anti tellijale üle 2014. aasta septembris, see on kasutamiseks kohe valmis, sest veel enne laeva veeskamist ja kalakasvatusse kohale toimetamist tehti laevatehases katsed ja testiti kõigi süsteemide korrasolekut.

“Projekt, mille kallal töötasime koos tellijaga, osutus väga huvitavaks muuhulgas ka pargase suurte mõõtmete ja tööde tiheda ajakava tõttu“, ütles ettevõtte Marketex Marine juhatuse liige Darren Edwards.

Viimase kümne aasta jooksul on BLRT Grupi spetsialistid ehitanud kalakasvatustööstusele ligi 250 pargast, mida kasutatakse edukalt maailma eri riikides erinevates kliimaoludes. Umbes 100 neist pargastest on ehitatud AKVA Groupi tellimusel.

Marketex Marine pakub suuremõõtmelisi terasest, roostevabast terasest ja alumiiniumist seadmeid väikelaevaehituse, kalakasvatuse ning taastuvenergia turgudele. Ettevõte on osa ühest Läänemere piirkonna suurimast tööstuskontsernist BLRT Grupp.

Marketex Marine pressiteade, 11.09.2014

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.