Rannarahvas korraldab taas festivali ja uhket paatide paraadi

Sel nädalavahetusel toimub Viimsis taas Rannarahva festival, kus kolme meeleoluka päeva jooksul on Viimsi vabaõhumuuseumis ja Rannarahva muuseumis võimalus nautida ehedat rannaküla elu ja melu.

Rannarahva festival

Toimuvad erinevad õpitoad ja koolitused, kaubeldakse kala- ja merekraami laadal, saab tantsu lüüa külapeol ja mõõtu võtta randlaste seitsmevõistlusel. Festivali lõpetab pühapäeval Piritalt Viimsisse kulgev suur Paatide paraad. Tänavune festival on pühendatud heale huumorile ja liikumisaastale. Hea nali ja väike liigutamine hoiavad rannarahva elus!

Festivali esimene päev on traditsiooniliselt tarkuste päev. Rannarahva Akadeemia loengutes antakse edasi kalasuitsutamise ja eistuki ehitamise oskusi, kiirkursus lastele koolitab välja lootustandvaid tulevasi randlasi ning õhtul sõidetakse elava muusikaga hülgevaatlusreisile.
Laupäev on traditsiooniline turupäev. Selleks on Viimsi vabaõhumuuseumisse kogunenud vabariigi parimad kalakauplejad, rannakalurid ja kalasõbrad. Pakutakse värsket eestimaist kalakõrvast, töötavad kalapuhvetid ja külakohvikud. Haakrikulaadal saab soetada vahvat vana merenodi, käsitöölised toovad lettidele meretemaatikast inspireeritud kaunist loomingut. Lõbusat duelli peavad kalakokad Vladislav Koržets ja Hanno Kask, töötab palju töötubasid.

Suvine laupäev rannakülas lõpeb ikka alati tantsu ja tralliga. Sedakorda mängib tantsuks kuulus Hiiumaa kaluriansambel IIUKALA bänd, keda soojendab Soome ansambel Muruset.
Pühapäeval toimub Viimsi vabaõhumuuseumis esimene ülemaailmne randlaste võistkondlik seitsmevõistlus. Rinda tuleb pista traditsioonilistel rannarahva tegevusaladel nagu kiluõgimine ja räimerappimine. Sportlikku vormi saab näidata kalurite krossis ja paadirallis, kunstilist võimekust näkimaalimises ja merelaulu esitamises, tarkust aga loomulikult mnemoturniiril. Kohtunikud võivad kinnitada, et ühtviisi meeleolukas on seitsmevõistlus nii osalejatele, kui ka pealtvaatajatele.

Festivali kroonib pühapäeval kell 12.00 Piritalt alguse saav suur Paatide paraad, mis kulgeb seekord marsruudil Pirita – Miiduranna- Viimsi. Pealtvaatajatel soovitame kindlasti vaatama tulla meeleolukaid etendusi sadamatesse, ehk siis Pirita olümpiatule vastaskaldale ja Viimsi vabaõhumuuseumisse. Pirital saab näha ujumisriiete showd läbi aastakümnete, Viimsis võtab paraadi vastu kauni kontserdiga ETV tütarlastekoor. Paraadist osa võivad võtta kõik merd kannatavad alused. Kui on soov paraad merel kaasa teha aga nedal paati pole, siis pileteid pardale müüvad laev Juku ja Waterspordi kiirpaadid.

Rannarahva Festivali programmis olevad sündmused on publikule tasuta. Viimsisse toovad Tallinna kesklinnast liinibuss nr 114 ja marsruuttakso nr 260.

Rannarahva festivali programmi leiad siit: www.rannarahvamuuseum.ee
Jooksvat infot leiab meie Facebooki lehel: https://www.facebook.com/Rannarahvakodu

One thought to “Rannarahvas korraldab taas festivali ja uhket paatide paraadi”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.