Kolm Eesti purjetajat on maailma edetabelis esikümne kohtadel

Eesti Jahtklubide Liidu pressiteade, 22.10.2013

Äsja avaldatud Rahvusvahelise Purjetamisliidu maailma edetabelis paikneb kolm Eesti sportlast esikümnes – Finnil on Lauri Väinsalu ja Deniss Karpak vastavalt 8. ja 9. kohal ning Laser klassis omab Karl-Martin Rammo 10. asetust.

Väinsalu IMG_2636
Lauri Väinsalu | Foto:Ott Kallas

Finnil hoiab meie purjetajatest kõrgeimat positsiooni 8. kohal olev Lauri Väinsalu (Rein Ottosoni Purjespordikool), kannul 9. positsioonil asetsev Deniss Karpak (Karpak Sailing Team). Martti Kinkar (ROPK) on 102. kohal. Edetabeli juhiks on Caleb Paine USA-st.

Laser Standard klassis paikneb Karl-Martin Rammo (ROPK/Tallinna Jahtklubi) samuti tublil 10. kohal. Kaarel Kruusmägi (Saaremaa Merispordi Selts) leiab tabeli 384. realt. Juhtpositsioonil on austraallane Tom Burton.

Laser Radial klassis on Anna Pohlak (TJK) tõusnud oma seni kõrgeimale, 43. kohale. Anne-Mari Luik (ROPK) on 58. positsioonil. Tabelit juhib prantslanna Mathilde De Kerangat.

Marjaliisa Umb ja Elise Umb (Purjespordiselts Maru) paiknevad naiste 470 klassi edetabelis 52. kohal. Ränkingu tipus asetseb Austria paatkond Lara Vadlau ja Jolanta Ogar.

RS:X naiste purjelaual on Ingrid Puusta (Noblessneri Jahtklubi) ränkingu 79. real. Esikohal paikneb Suurbritannia sportlane Bryony Shaw.

ISAF maailma edetabel järjestab purjetajad nende viimase 12 kuu jooksul saavutatud parimate võistlustulemuste põhjal. Regatil kogutud punktisumma sõltub kolmest tegurist: võistluse reiting, võistlejate arv regatil ning sportlase tulemus võistlusel. Punkte on võimalik saada ISAF Grade’i omavatel regattidel võisteldes. Edetabeli esinumber on kõrgeima punktide arvuga sportlane kuue regati lõikes. Järgmine edetabelijärjestus avaldatakse 9. detsembril.

ISAF maailma edetabel: http://www.sailing.org/rankings/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.