Rahvusvahelise merenduskonverentsi olulisemad teemad on sel aastal konkurents, keskkond ja ohutus

Corpore Konverentsid pressiteade, 11.09.2013

Sel reedel, 13. septembril toimub Tallinnas IX rahvusvaheline merenduskonverents, kus võetakse arutlusele nii Euroopa Liidu meretranspordi konkurentsivõime kui ka Eesti merenduspoliitika arengud. Päeva jooksul käsitlevad kõnelejad Eestist ja mujalt nii sadamate, keskkonnakaitse, kui ka konkurentsiga seonduvaid põnevaid merendusteemasid ning juttu tuleb ka Eesti merehariduse tulevikust.

„Konverentsi eesmärk on selgitada probleeme ja leida üheskoos teid, kuidas realiseerida Eesti merenduspoliitikat karmistuvate keskkonnakaitse ja konkurentsitingimustes. Need küsimused on Eesti kui rannikuriigi majandusele olulised tervikuna,“ sõnas Eesti Laevaomanike liidu tegevjuht Enn Kreem.

Tänavuse merenduskonverentsi olulisemateks teemadeks on Euroopa laevanduse võimalused versus globaalsed turud, konkurents Läänemerel, Läänemere reisilaevanduse tulevik ning merekeskkonna- ja ohutusega seotud probleemid. Päev lõpeb diskussioonipaneeliga teemal „Millest saab alguse ühe mereriigi õitseng?”, kus valitsuses kinnitatud ja riigikogus arutatud riikliku arengukava „Eesti merenduspoliitika 2011-2020“ realiseerimise võimaluste üle arutlevad riigikogus esindatud erakondade esindajad.

Konverentsi tervitussõnad lausub riigikogu esimees Ene Ergma ning ürituse avab Eesti Laevaomanike Liidu president Toivo Ninnas, avaettekandega astub üles Euroopa Komisjoni asepresident Siim Kallas. Teiste hulgas esinevad ettekannetega IX rahvusvahelisel merenduskonverentsil Tallink Grupi juhatuse liige Peter Roose, Lappeenranna Tehnoloogiaülikooli professor Olli-Pekka Hilmola, Eesti Sadamate Liidu tegevdirektor Viktor Palmet. Soome Transpordiameti ohutusdirektor Matti Aaltonen, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi lennundus- ja merendusosakonna juhataja Tarmo Ots ja DNV osakonnajuhataja Narve Mjos.

Merenduskonverentsist, millega tähistatakse ka septembris toimuvat maailma merepäeva (World Maritime Day), on saanud traditsioon, kus kohtuvad Eesti mere,- transpordi,- avaliku – ja akadeemilise sektori esindajad ning ettevõtjad, et üheskoos arutada aktuaalseid merendusteemalisi küsimusi, seada sihte ning pakkuda välja lahendusi, mis oleksid kasulikud nii Eesti majandusele kui ka ühiskonnale laiemalt. Rahvusvahelist merenduskonverentsi on Eestis korraldatud alates 2005. aastast ning selle aja jooksul on konverentsil osalenud üle 1000 eksperdi rohkem kui 10st riigist.

IX rahvusvaheline merenduskonverents „Kas meri õitseb?“  toimub sel aastal 13. septembril Tallink SPA&Conference Hotelli konverentsikeskuses, konverentsi korraldavad Eesti Laevaomanike Liit, Eesti Mereakadeemia ning Corpore Konverentsid. Rohkem informatsiooni www.corpore.ee/est/2013-konverentsi-pdf/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.