Siim Kallas esineb rahvusvahelisel merenduskonverentsil Tallinnas

Corpore Konverentsid pressiteade, 06.09.2013

Euroopa Komisjoni asepresident Siim Kallas esineb 13. septembril IX rahvusvahelisel merenduskonverentsil Tallinnas avaettekandega teemal „Euroopa laevanduse võimalused ja väljakutsed globaalsel turul“. Tänavusel merenduskonverentsil võetakse arutlusele nii Euroopa Liidu meretranspordi konkurentsivõime kui ka Eesti merenduspoliitika arengud, ühtlasi tähistatakse merenduskonverentsiga Eestis ka septembri lõpus toimuvat maailma merepäeva (World Maritime Day).

Euroopa Komisjoni asepresidendi Siim Kallase sõnul kulgeb üle 90% maailma kaubavahetusest mööda merd, sealhulgas oluline osa Läänemerel. „Euroopa seisab silmitsi üha suurenevatest liiklusummikutest ja saastest põhjustatud probleemidega. Meie ülesanne on täielikult ära kasutada merevedude potentsiaal, et pakkuda taskukohaseid, keskkonnasõbralikke transpordilahendusi,“ lisas Kallas.

Tänavuse merenduskonverentsi olulisemateks teemadeks on Euroopa laevanduse võimalused versus globaalsed turud, konkurents Läänemerel, Läänemere reisilaevanduse tulevik ning merekeskkonna- ja ohutusega seotud probleemid. Päev lõpeb diskussioonipaneeliga teemal „Millest saab alguse ühe mereriigi õitseng?”, kus valitsuses kinnitatud ja riigikogus arutatud riikliku arengukava „Eesti merenduspoliitika 2011-2020“ realiseerimise võimaluste üle arutlevad riigikogus esindatud erakondade esindajad.

Merenduskonverentsist, millega tähistatakse ka septembris toimuvat maailma merepäeva (World Maritime Day), on saanud traditsioon, kus kohtuvad Eesti mere,- transpordi,- avaliku – ja akadeemilise sektori esindajad ning ettevõtjad, et üheskoos arutada aktuaalseid merendusteemalisi küsimusi, seada sihte ning pakkuda välja lahendusi, mis oleksid kasulikud nii Eesti majandusele kui ka ühiskonnale laiemalt. Rahvusvahelist merenduskonverentsi on Eestis korraldatud alates 2005. aastast ning selle aja jooksul on konverentsil osalenud üle 1000 eksperdi rohkem kui 10st riigist.

IX rahvusvaheline merenduskonverents „Kas meri õitseb?“  toimub sel aastal 13. septembril Tallink SPA&Conference Hotelli konverentsikeskuses, konverentsi korraldavad Eesti Laevaomanike Liit, Eesti Mereakadeemia ning Corpore Konverentsid. Rohkem informatsiooni www.corpore.ee/est/2013-konverentsi-pdf/.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.