Saaremaad väisanud suursugune purjelaevastik peatub nädalalõpul Riias

Hill+Knowlton Strategies Estonia ja “The Tall Ships Races 2013” pressiteade, 24.07.2013

Gotheborg003Eile Saaremaal publikut rõõmustanud „Tall Ships Race 2013“ purjelaevastik siirdub edasi Riiga, kus 25. – 28. juulini toimuvale regatietapile koguneb ühtekokku üle 100 muljetavaldava purjelaeva, teiste seas osalevad regatil ka eestlastele tuttav Krusenstern, Eesti oma purjelaev Martha ning Eesti purjejaht St Iv.

„Tall Ships Races” toimub Riias teist korda, eelmine kord peatus regatt Riias kümme aastat tagasi. Purjekad on pärit 17 riigist, teiste seas Suurbritanniast, Poolast, Venemaalt, Saksamaalt, Norrast, Hollandist ja mujalt.

Nelja päeva jooksul saavad Riia linlased ja külastajad vaadata suurejoonelist purjeparaadi, külastada kümneid aukartustäratavalt kõrgeid purjelaevu, nautida kontserte, ilutulestikku ja palju muud. Vaatemänguline tõotab tulla näiteks 27. juulil kella 12.30 kuni 14.00 toimuv meremeeste paraad, mis saab alguse Reisisadamast ning milles marsib ühtekokku ligi 3000 meremeest.

Festival kulmineerub pühapäeval kell 11.30, kui kõik regatil osalevad laevad heiskavad purjed ning kulgevad mööda Daugava jõge Riia lahele, et jätkata seal võidusõitu Poola Szczecini sadama suunas.

Purjelaevade regatil osalejate hulgas leidub eestlastele tuttav enam kui 100 meetri pikkune purjelaev Krusenstern, mille kodusadam oli 1980ndatel aastatel Tallinn. Ka teiste regatil osalevate laevade näol on tegu tõeliste vaatamisväärsustega – näiteks saab Riias tutvuda 1914. aastal valminud kolmemastilise Norra purjelaevaga Statsraad Lehmkuhl ning Hermann Göringile kuulunud jahiga Flamingo. Kõikide regatil osalevate laevadega saab tutvuda siin: http://www.liveriga.com/en/5941-fleet

„Tall Ships Races 2013“ on võistlus, mis külastas enne Riiat Aarhus’i ja Helsingit ning tegi teel Riiga ka põgusa peatuse Saaremaal. Võistluse eesmärk on propageerida muuhulgas ka purjetamist noorte hulgas – seetõttu kehtib regatil osalevatele laevadele nõue, et vähemalt pool laeva meeskonnast peab olema vanusevahemikus 15-25 eluaastat.

Võistlusel osaleb purjetajaid enam kui 30 riigist. Eesti jaht St. Iv lõpetas Aarhuse ja Helsingi vahelise etapi ühena esimeste seast. Samuti on regatil edukas olnud eestlasest kapteni poolt juhitav Suurbritannia jaht Osprey.

Rohkem infot purjelaevavõistluse Riia etapi kohta leiab kodulehelt:
http://www.liveriga.com/en/5942-race

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.