20. mail tähistatakse Euroopa merepäeva

Esmaspäeval, 20. mail on Euroopa Merepäev. Euroopa Merepäeva tähistamisega soovib Euroopa Liit (EL) juhtida tähelepanu merede ja ookeanide olulisusele meie igapäevaelus. Sel päeval toimuvad EL liikmesriikides mitmesugused merendusüritused: korraldatakse külastusi sadamatesse ja laevadele, toimuvad seminarid ja konverentsid ning tutvustatakse uusi projekte merenduses.

Eestis korraldatakse Euroopa merepäeval ekskursioone Tallinna reisisadamas seisvatele reisiparvlaevadele Victoria I ja Silja Europa ning tutvustatakse Admiraliteedi basseinis seisvaid laevu: PKL-i puksiiri, AS Eesti Lootsi lootsikaatrit Ahto-28 ning Veeteede Ameti uut hüdrograafialaeva Jakob Prei ning laevakontrollikaatrit EVA-019. Hundipea sadamas ootab külalisi tänavu 50 teenistusaastat tähistav jäämurdja Tarmo, samuti saab seal tutvuda hooldustalituse tööga. Eesti Mereakadeemia peahoones saab külastada uut virtuaallaeva simulaatorkompleksi.

Admiraliteedi basseinis seisva aluseid on külalistele avatud kella 10–15.Eelregistreerimisega ekskursioonid toimuvad reisiparvlaevadele Victoria I ja Silja Europa, samuti on eelregistreerimisega Hundipea sadama ja Eesti Mereakadeemia virtuaallaeva külastus.

Euroopa Merepäeva tähistamist Eestis korraldavad Eesti Laevaomanike Liit, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium, Eesti Mereakadeemia, Veeteede Amet, Eesti Meremuuseum ning toetavad AS PKL, AS Eesti Loots ja AS Tallink.

Lisainfo: http://ec.europa.eu/maritimeaffairs/maritimeday/index_en.htm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.