Sel nädalavahetusel toimuvad Roomassaare sadama lähedal Eesti Karikavõistlused ja Erik von Holsti Karikavõistlused jääpurjekaklassis Monotüüp-XV

Eesti Jahtklubide Liidu pressiteade, 12.04.2013

Selle aasta pikk talv on võimaldanud jääpurjetada erakordselt pikalt. Jaanuari esimesest nädalavahetusest alates on korraldatud sel hooajal koos Euroopa Meistrivõistlustega 7 erinevat tiitlivõistlust (Läänemaa MV, Lahtised Kalev Jahtklubi MV, Tallinna MV, Euroopa MV, Balti Karikavõistlused, Saaremaa MV, Eesti MV). Seega eeloleval nädalavahetusel korraldatavad võistlused on järjekorras juba 9. ja 10. võistlused sel talvel.

Eesti Karikavõistlustel ja Erik von Holsti Karikavõistlustel asuvad stardisirgele vastsed Euroopa Meistrid Bernhard Rost / Tore Lawender Rootsist. Nendele pakuvad konkurenti Poola, Venemaa ja Eesti tippjääpurjetajad, mitmekordne Euroopa meister Vadim Bikhler Venemaalt ja meie oma kohalik staar-ekipaaž Vello Jürjo/Andres Laul.

Võistluste peakorraldaja Juhan Kolk´i sõnul niipalju osalejaid kui Euroopa Meistrivõistlustel starti ei tule. Kuid hea märk on see, et Saaremaad peetakse väga heaks jääpurjetamise mekaks, et siia võistlema uuesti tulla.

Erik von Holsti Karikavõistlustega meenutatakse Monotüüp-XV jääpurjekaklassi konstrueerijat Erik von Holsti. Erik von Holst sündis 30. augustil 1894 aastal Vaivara vallas baltisakslaste perekonda. Ta oli kuulus purjetaja ja jahtide konstrueerija, kes esindas purjetajana Eestit Olümpiajoll klassis 1936. aastal toimunud suveolümpiamängudel. Kõige kuulsam tema poolt konstrueeritud jääpurjekaklass Monotüüp-XV (1932.a) on aktiivselt tegev klass ka tänapäeval.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.