Pärnu sadamat külastavatele laevadele kehtestatud jääklassi nõuded leevenevad

Veeteede Ameti pressiteade, 10.04.2013

 

EVA-316 ja JM Tarmo Hundipea sadamas
EVA-316 ja JM Tarmo Hundipea sadamas

 

Alates neljapäevast, 11. aprillist 2013. a leevenevad Pärnu sadamasse sisenevatele ja sealt väljuvatele jäämurdja poolt teenindatavatele laevadele kehtestatud jääklassi nõuded.

Pärnu sadamat külastavatele laevadele alates 11. veebruarist kehtinud jääklass 1B ja peamasina võimsus 2000 kW asendub 11. aprillist jääklassiga 1C Lloyd`s Registri järgi või samaväärse teiste klassifikatsiooniühingute jääklassiga. Peamasina võimsus peab olema vähemalt 1600 kW.

Pärnu ja Liivi lahel osutab jätkuvalt jäämurdeteenust Veeteede Ameti mitmeotstarbeline laev EVA-316, mis on jäämurdehooaja algusest, 19. detsembrist 2012. a laevu teenindanud 175 korral. Praeguseks on jääolud Pärnu ja Liivi lahel kergemaks muutunud, kuid üsna palju esineb veel triivivaid jäävälju. Pärnu lahes ulatub jää kuni Kihnu saareni ja kohati on jää paksus kuni 60 sentimeetrit.

Soome lahel vajavad laevad jäämurdja abi vaid Sillamäe ja Kunda sadama piirkonnas, kus osutab jäämurdeteenust jäämurdja Botnica. Sel talvel on Botnica abistanud laevu 44 korral. Jäämurdja Tarmo osutas jäämurdeteenust Muuga sadama piirkonnas ajavahemikul 26. märtsist kuni 1. aprillini ja teenindas laevu 5 korral. Nüüdseks on ilmaolud sedavõrd paranenud, et selles piirkonnas liikumiseks laevad enam jäämurdja abi ei vaja.

Kuna Maanteeamet on sulgenud kõik sel talvel kasutusel olnud jääteed, on laevaliiklus taastatud kõigil jääteede piirkonda jäänud merealadel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.