Markus Lilienthal tuli Zoom8 klassi EM-il 12. kohale

Zoom8 klassi paadid stardis
Foto: Ott Kallas

Itaalias Lignano Sabbiadoros peeti neljapäevast pühapäevani purjetamise noorteklassi Zoom8 Euroopa meistrivõistlused, kus meie sportlastest sai kõrgeima koha kaheteistkümnendaks tulnud Markus Lilienthal.

Ilm purjetajaid seekord ei soosinud – neljapäeval õnnestus väga vaikses tuules pidada vaid üks võistlussõit, reedel ja laupäeval aga ei saanud sportlased tuulevaikuse ning tugeva vihma tõttu üldse võistelda. Pühapäevaks olid ilmaolud siiski sedavõrd paranenud, et kirja saadi veel kolm sõitu.

Võistlussõitudes resultaatidega 18, 28, 4 ja 10 finišeerinud Markus Lilienthal (ROPK/KJK) sai kokkuvõttes 46 noormehe konkurentsis 12nda lõpptulemuse. Julius Henrik Tarand (ROPK) tuli 17ndaks, Martin Hedman (ROPK) 19ndaks, Steven Adusoo (ROPK) 24ndaks ja Norman Järve (ROPK) 37ndaks.

Esikolmiku moodustasid norrakad: kuldmedali teenis välja Birk Kvitrud Haugstad, hõbeda Thomas Nicolaysen ning pronksi David Bjelkaroy.

Võistluste kodulehekülg: http://www.netsail.org/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.