Monotüüp XV klassi Euroopa meistrivõistlused peetakse Lätis

Eile Roomassaare lähedal algama pidanud Monotüüp XV klassi jääpurjetamise Euroopa meistrivõistlused viidi siin valitsenud ebasobivate ilmastikutingimuste tõttu üle Lätti. Võistlused peetakse maha Liepaja järve jääl.

EM-i peakorraldaja Juhan Kolki sõnul on ilmastikutingimused Liepajas head. “Lund jääl peaaegu ei ole, temperatuur on +3ºC,” märkis Kolk. Täna on plaanis pidada esimesed sõidud.

Saaremaal sel nädalal toimuma pidanud võistlustele (lisaks EM-le ka Balti ja Euroopa karikavõistlused) sai saatuslikuks nädalavahetusel saarelt üle käinud suur lumesadu ja sellele järgnenud miinuskraadid, mis muutsid jääpurjetajatele võistlemise võimatuks. Seega võttis jääpurjetajate karavan suuna Lätti, kus eestlastest asuvad võistlustulle Vello Jürjo – Andres Laul, Meelis Saarlaid – Urmas Kruusmägi, Veljo Heinmets – Andrias Sillaste, Juhan Kolk – Andres Haavel, Ants Haavel – Marko Pomerants, Kaarel Trei – Peeter Heinmaa, Ott Kolk – Andres Käsper, Indrek Aavik – Riho Leppik ja Priit Saarlaid – Taavi Välisson.

Kokku on osalema registreerunud ligi 30 meeskonda Venemaalt, Poolast, Saksamaalt, Hollandist, Rootsist, Soomest ja Eestist.

Monotüüp XV tüüpi jääpurjeka konstrueeris 1932. aastal Haapsalus baltisakslane Erik von Holst. Seekordsed Euroopa meistrivõistlused on järjekorras 20ndad.

Võistluste kulgu saab jälgida internetist aadressil www.monotypexvestonia.eu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.