Lennusadam avas kevadhooaja uue näitusega

Eile avas Lennusadam oma kevadhooaja näitusega „Allveefantaasiad: Jules Verne’i ja Ottomar Gerni unistused“.

Lennusadama kevadhooaeg kestab jaanipäevani ja lisaks näitusele oodatakse muuseumikülalisi NUKU teatri etendusele „20 000 ljööd vee all“, põnevale filmiprogrammile, õpiköökidesse, arutelusarja ning Lennusadama lahtistele meistrivõistlustele.

Täna avatud näitus keskendub kahele 19. sajandi unistajale, nende leiutistele ning kutsub külastajaid kaasa mõtlema, missugused tänased unistused võiksid tulevikus teostuda. „Nii meil kui ka mujal on elanud läbi sajandite mehi ja naisi, kes on julgenud unistada ning oma unistused ellu viia,“ jutustas näituse üks kuraatoritest Anna-Liisa Õispuu ja kutsus kõiki mõtlema sellele, et millised on need tänased utoopilised ideed, millest 150 aasta pärast näitusi korraldatakse. „Kevadhooaja käigus kutsume mõned neist inimestest endale külla, kuid ehk on neid unistajaid ka teie sõprade seas,“ viskas ta õhku küsimuse.

Näitusest rääkides ütles Õispuu, et kui Jules Verne’i nimi kirjandussõpradele tutvustamist ei vaja, siis Ottomar Gern ehk küll. „Gern oli poola päritolu insener, kes 19. sajandi keskel saadeti Tallinna patareide kaitset parandama ning ehitas ka Eesti esimese allveelaeva,“ selgitas uue näituse kuraator. „Ottomar Gern väärib esiletõstmist ning tema ideede auks taastame selle kevade jooksul originaaljooniste järgi ka sellesama esimese allveelaeva,“  tõi Õispuu välja ühe idee, mis kevadhooaja jooksul teoks saab.

Näituse „Allveefantaasiad: Jules Verne’i ja Ottomar Gerni unistused“  kuraatorid on Anna-Liisa Õispuu, Krislin Kämärä ja Roman Matkiewicz Eesti Meremuuseumist. Kujunduse on teinud Andrus Kõresaar, Liina Rohtlaan ja Marko Ausma Produktsioonigrupist. Näitus jääb Lennusadamasse avatuks jaanipäevani ning seda saab külastada tavapärase muuseumipiletiga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.