Omaani Sultan toetab Eestimaa noori purjehuvilisi ka 2013. aastal

2012. aastal vahendas Eesti Noorte Purjeõppeselts “STA Estonia” esimest korda Omaani Sultanaadi poolt välja pandud stipendiume noortele, kes tunnevad huvi mere ja purjetamise vastu.

Omaani Sultanaadi stipendium ei ole mõeldud profipurjetajatele, vaid just igale noorele olenemata tema elukohast ja sellest, kas tal on mingitki eelnevat meresõidu kogemust. 2012. aastal oli Eestimaa noortele garanteeritud 4 stipendiumi ja kõik neli said ka välja antud. Saajatest noorim oli 16-aastane ja vanim 24-aastane ning stipendiumid jagunesid kenasti Eestimaa peale ära. Stipendiumi said  Vladas Tallinnast, Maiu Pärnumaalt, Andrei Tartumaalt  ja Kristjan Lääne-Virumaalt. Iga noor sai toetust 500 €, millega maksti purjetamise pardatasu, kuid taskuraha ning reisikulud sadamasse ja tagasi koju tuli igaühel ise katta.

2013. aastal oleme taaskord kindlustanud Eestimaa noortele võimaluse stipendiume saada ning kuna seekord on kõik regatisadamad Läänemere ääres, siis lisanduvad reisikulud on väiksemad.

Kutsun kõiki huvilisi vanuses 16-25 eluaastat kandideerima Omaani Sultanaadi stipendiumile ning purjetama The Tall Ships Races 2013 regatil. Kandideerima on oodatud kõik, kes soovivad osa saada suurest seiklusest ja maailma näha. Kuna tegu on purjeõppega, siis ei pea eelnevat meresõidukogemust olema, kõik vajalik õpetatakse ja õpitakse purjekale pardal.

Lisainfo kandideerimise kohta leiad: Omaani Sultanaadi stipendiumi lehelt.

Loe lisaks ka St. Iv The Tall Ships Races 2013 osalemise kohta siit lingilt.

Tule purjetama ja leia uusi sõpru üle kogu maailma!

The Tall Ships Races laevastik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.