Eesti Meremuuseumit külastas rekordilised 324 000 inimest

Eesti Meremuuseumi pressiteade, 07.01.2013

Uus ekspositsioon Lennusadamas ning Paksu Margareeta jätkuv populaarsus välisturistide seas tõi 2012. aastal Meremuuseumisse kokku 324 000 külastajat, mis on üle kuue korra enam kui varasematel aastatel.

Eesti Meremuuseum kasvas 2012. aastal üheks suurimaks muuseumiks Eestis, võõrustades tuhandeid külalisi nii Lennusadama angaarides kui ajaloolises Paksu Margareeta tornis. „Loomulikult teevad sellised arvud uhkeks  ja näitavad, et inimesed tahavad muuseumides käia,“ rõõmustas Meremuuseumi direktor Urmas Dresen ja lisas, et head külastajanumbrid on ka paljudes teistes Eesti muuseumides.

Lennusadamas käis seitsme avamiskuu jooksul veidi enam kui 265 000 külastajat ning sellega on Lennusadam edukaima avamisaastaga muuseum Eestis. Senine rekord kuulus KUMUle, mida 2006. aastal külastas 11 esimese avamiskuu jooksul 201 000 inimest. Meremuuseumi põhiekspositsiooni Paksus Margareetat käis 2012. aastal vaatamas üle 56 000 inimese. Võrreldes 2011. aastaga kasvas Paksu Margareeta külastajate arv kolmandiku võrra.

„Erilist heameelt teeb aga see, et inimesed tahavad muuseumiga ka sisuliselt tutvuda – Lennusadamas on meie giidid teinud üle 1350 ekskursiooni ning sellele lisanduvad veel mitmekümned atesteeritud välisgiididega tehtud ekskursioonid ja lastele mõeldud haridusprogrammid,“ lisas Dresen. „See on muuseumi jaoks vaata, et uhkemgi näitaja ja nüüd on meie ülesanne teha kõik selleks, et suudaksime ka sel aastal anda inimestele põhjuseid meremuuseumisse tulla,“ selgitas Dresen.

Meremuuseumit külastas 2012. aastal kokku pea 324 000 inimest nii päevasel kui ka õhtusel ajal. Päevasel ajal külastas muuseumit 290 000 inimest ning õhtustel sündmustel osales 34 000 inimest. Suuremal osal õhtustel üritustel toimuvad ka muuseumi ekskursioonid ning külalised saavad osaliselt tutvuda ka ekspositsiooniga. Külaliste üldarvule lisanduvad veel kümned tuhanded Lennusadama väliala külastanud inimesed nii muuseumi avamise lennuetendusel kui ka juulikuistel merepäevadel.

Eesti Meremuuseum on merenduse teemamuuseum, mille ülesanne on tutvustada ja uurida Eesti mereajalugu. Meremuuseumi näitusepinnad asuvad Paksu Margareeta suurtükitornis ja Lennusadamas. Lennusadamas asub ka muuseumi laevastik, kuhu kuulub üheksa alust eesotsas angaaridesse toodud allveelaevaga Lembit, kai ääres külastajatele avatud aurik-jäämurdjaga Suur Tõll ning teadustööks kasutatava uurimislaevaga Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.