BLRT Grupi laevaremonditehas lõpetas naftatankeri remondi

Soome laevaremonditehas Turku Repair Yard lõpetas naftatankeri SCF Baltica remondi.

turku repari yard logoLaevaremonditehase spetsialistid teostasid laeva remonti, mille käigus võllisüsteem ja sõukruvi (kaaluga 35 tonni) demonteeriti, töödeldi mehaanilistel tööpinkidel, paigaldati tagasi ning teostati lõplik balansseerimine. Peale selle teostati uuesti peamasina (B&W 7S60ME-C 16660 KW, 105 pööret minutis, kaal ligi 500 tonni) tsentreerimist võllisüsteemi suhtes, kasutades Chockfast orange’t.

Spetsialistid on sarnaseid remonditöid teostanud ka varem, sealhulgas tankeril SCF Baltica – Turku Repair Yard’i esimesel Aframax-tüüpi laeval.

„On hea meel tõdeda, et maailma üks suurimaid laevandusettevõtteid annab meie laevaremonditehasele võimaluse teostada temale kuuluva laeva keerulist ja vastutusrikast remonti juba teist korda. Loodame, et meie edukas koostöö jätkub ka tulevikus,“ sõnas BLRT Grupi juhatuse esimees Fjodor Berman.

Tankeri SCF Baltica operaator on Vene ettevõte Sovkomflot, mis on maailmas teine suurim Aframax-tüüpi laevade operaator.

SCF Baltica

Turku Repair Yard alustas tegevust 1989. aastal. Alates aastast 2007 kuulub ettevõte BLRT Grupi koosseisu. Enamik töid teostatakse kuivdokis mõõtudega 265 mх70 m. Kuni 100 m pikkuseid laevu remonditakse ujuvdokis. Peale selle on ettevõttes meeskond, kes on vajadusel valmis tegema laevaremonditöid avamerel.

BLRT Grupp on Baltimaade üks suurimaid tööstuskontserne. Tänaseks kuulub BLRT Grupi koosseisu viis laevatehast. Üheskoos pakuvad nad kvaliteetseid, kõiki laeva elutsükli jooksul vajalikke teenuseid, alustades laeva projekteerimisest ja ehitamisest ning lõpetades remondi ja utiliseerimisega.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.