BLRT Grupi laevaremonditehas lõpetas tankeri Kyeema Spirit remondi

BLRT pressiteade, 03.11.2012

Soome laevaremonditehases Turku Repair Yard on lõpule jõudnud madalikule sõitnud tankeri Kyeema Spirit avariiremonditööd.

Tanker saabus Turu laevaremonditehasesse 29. septembril. Pärast kõikide vajalike ettevalmistustööde läbiviimist, sealhulgas kütuse, õlide ja pilsivete eemaldamist ja utiliseerimist, algasid 7. oktoobril dokis laeva remonditööd.

Remondi käigus vahetasid Turku Repair Yardi spetsialistid välja 72 tonni metalli ning taastasid kõik üleujutuse käigus kannatada saanud ruumid ja kontrollisid üle laeva lastipumbad. Vigastuste omapära nõudis eraldi tehnoloogia väljatöötamist, pikendades seega remonditööde teostamise aega. Vaatamata sellele lõpetasid laevaremonditehase spetsialistid tööd siiski kokkulepitud tähtajal ja nõutud kvaliteediga.

Suurimat kahju said laeva masinaruumid põhimootori ja võllisüsteemi all ning põhiliste lastipumpade ruumide all olev piirkond. Seetõttu teostati töid mitmes etapis. Remondi käigus parandati ka laevakiilu vastavalt DNV inspektsiooniga kooskõlastatud tehnoloogiale, et mitte muuta mehhanismide olemasolevat paigutust. Antud tehnoloogia järgimine, ning samuti töömahtude oluline suurenemine aeglustas tööde teostamise kiirust. Vaatamata sellele lõpetasid laevatehase spetsialistid tööd siiski õigeaegselt ja nõuetekohaselt.

Remonditööde teostamiseks kuulutas tellija välja hanke, millest võttis osa mitu laevaremonditehast. Lõplikul otsustamisel mängis tähtsaimat rolli laevatehase maine usaldusväärse partnerina lühimate tähtaegadega ja kõrgkvaliteetsete remonditööde teostamisel. Näiteks teostas laevatehas sel talvel ettevõttele Spliethoff (Holland) kuuluva laeva Stadiongracht avariiremonti. Siis vahetati laeval välja kahjustatud metalliosad kogukaaluga 130 tonni.

* * *

Tanker Kyeema Spirit kuulub ettevõttele Teekay Shipping Corporation, mis opereerib rohkem kui 120 naftatooteid ja gaase transportivaid laevu paljudes maailma riikides. Teekay Shipping Corporation peakontor asub Glasgow’s (Suurbritannia).

Turku Repair Yard on asutatud 1989. aastal, 2007. aastast kuulub ettevõte kontserni BLRT Grupp koosseisusu. Enamus töid teostatakse kuivdokis mõõtudega 265×70 meetrit, mis mahutab Aframax-tüüpi laevu. Laeva kerepikkusega kuni 100 meetrit remonditakse ujuvdokis. Ettevõttes on olemas spetsiaalne meeskond, kes teostab väljakutse peale laevaremonditöid avamerel.

BLRT Grupp on Baltimaade üks suurimaid tööstuskontserne. Tänapäeval ühendab BLRT Grupp kümneid ettevõtteid, mille seas on viis laevatehast. Üheskoos pakuvad kontserni ettevõtted kvaliteetseid teenuseid laevade teenindamise kõikidel etappidel, alustades laevade projekteerimisest ja ehitamisest ning lõpetades nende remondi ja utiliseerimisega.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.