Soome lahel jäämurdeteenuse osutamiseks väljakuulutatud hankele laekus kaks pakkumust

Veeteede Ameti pressiteade, 22. oktoober 2012

ib tarmo hundipea port

Veeteede Ameti väljakuulutatud kümneaastase tähtajaga hankele jäämurdeteenuse osutamiseks Soome lahel laekus tähtajaks, 22. oktoobriks kaks pakkumust.

Tegu oli riigihangete seaduse alusel väljakuulutatud lihtsustatud korras tellitava teenuse hankega. Esialgne pakkumuste esitamise tähtaeg oli 1. oktoober 2012, kuid seda pikendati, et anda võimalikele pakkujatele täiendavat aega pakkumisdokumentide vormistamiseks.

Veeteede Amet kuulutas lihtsustatud korras tellitava teenuse hanke jäämurdeteenuse osutamiseks Soome lahel välja 18. septembril 2012. a, olles teavitanud potentsiaalseid pakkujaid juba 28. augustil 2012. a eelolevast hankest riigihangete registris avaldatud eelteatega, sh saadeti võimalike välismaiste pakkujate informeerimiseks teade ka Euroopa Ühenduse Ametlike Väljaannete Talitusele.

Hankeleping on plaanitud sõlmida aastateks 2013 kuni 2022, talvise navigatsiooni perioodiks 20. detsembrist kuni 20.aprillini, v.a esimesel aastal, kui lepingujärgne navigatsiooniperiood algab 2. jaanuaril 2013. Jäämurdja ülesanne on jäämurdeteenuste osutamine laevade ja laevakaravanide abistamisel Muuga sadamasse, Tallinna lahe sadamatesse, Kopli lahe sadamatesse, Paldiski lahe sadamatesse, Kunda sadamasse ning Sillamäe sadamasse sisenemisel ja nendest sadamatest väljumisel, kaasa arvatud laevade pukseerimine jääs. Teeninduspiirkond on jääpiirist kuni loetletud sadamate akvatooriumini ja sealt tagasi.

„Kuna vabu jäämurdjaid turul praktiliselt saada ei ole, siis võib juba omamoodi õnnestumiseks lugeda hanget, kus osaleb mitu jäämurdeteenuse pakkujat,“ kommenteeris pakkumiste laekumist Veeteede Ameti peadirektor Andrus Maide.

Varasematel aastatel on Veeteede Amet välja kuulutanud nii aastase (2010) kui ka viieaastase (2009, 2011) tähtajaga rahvusvahelisi hankeid jäämurdeteenuse osutamiseks Soome lahel, kuid ühtki pakkumust neile ei laekunud, v.a möödunud aastal, kui pärast järjekordse viieaastase tähtajaga avatud riigihanke luhtumist läbiviidud lihtsustatud korras tellitava teenuse hankele pakuti jäämurdjat Vidar Viking.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.